Vodafone perd 7.644 milions en el seu any fiscal i retalla el dividend

Els ingressos del grup van ser de 43.666 milions d'euros, amb una caiguda del 6,2%

Nieves Amigo
Bolsamania | 14 mai, 2019 14:53
ep los tres sindicatosvodafone aceptanpropuesta finalla direccion para
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

VODAFONE GROUP

0,691

17:35 26/04/24
0,12%
0,00

Vodafone ha anunciat unes pèrdues de 7.644 milions d'euros durant el seu exercici fiscal que finalitza el 31 de març. A més, la companyia de telecomunicacions ha comunicat que rebaixa a 9 cèntims d'euro (des dels 15,07 cèntims d'euro en l'exercici 2018) el dividend, cosa que implica un dividend per a la segona meitat de l'any de 4,16 cèntims d'euro.

Els ingressos del grup durant l'exercici fiscal van ser de 43.666 milions d'euros, amb una caiguda del 6,2% enfront dels 46.571 milions de l'any previ. La companyia ha precisat que aquests resultats s'han vist afectats per les pèrdues provocades per la venda de Vodafone Índia i per les pèrdues per deterioracions, tal com es va anunciar el passat mes de novembre.

Les vendes del grup s'han situat per sota del consens mentre que l'EBITDA va ser de 14.100 milions, al capdavall del previst pels analistes.

"Hi ha una llarga llista de raons per no estar contents amb aquests nombres. (...) Vodafone ha estat lluitant contra molts vents en contra durant l'any, que van des dels deterioraments fins als moviments adversos de divises, passant per les pèrdues per la venda de Vodafone Índia i els dubtes en mercats com Espanya, Itàlia o Sud-Àfrica", explica Richard Hunter, responsable d'anàlisi d'Interactive Investor.

Hunter afegeix, però, que també hi ha motius per ser optimistes pel que fa als objectius de Vodafone. "La reducció del dividend és prudent, ateses a les enormes limitacions del flux de caixa. Fins i tot després de la retallada, el dividend seguirà sent vigorós i el grup s'ha compromès a adoptar una política progressiva pel que fa a aquest", indica aquest expert. "Per la seva banda, l'acord amb Liberty Global hauria de resultar positiu en termes de cobertura, presència i oportunitats de venda. (...) A més, i malgrat els reptes de l'últim any, el deute net s'ha reduït, hi ha signes d'expansió de marges i el nivell d'ingressos segueix sent prodigiós, fins i tot encara que incomplissin expectatives", conclou Hunter.

VEN LA SEVA FILIAL A NOVA ZELANDA

Vodafone cotitza aquest dimarts amb moderades alces. La companyia està descomptant els resultats, però també l'anunci de venda de la seva filial a Nova Zelanda per 2.100 milions d'euros comunicat durant la passada jornada.

Vodafone ha venut aquesta filial a un consorci format pels fons d'inversió Infratil Limited i Brookfield Asset Management. La 'teleco' ha explicat que aquesta operació, que està previst que es completi durant el seu exercici fiscal 2020 després d'obtenir les aprovacions dels reguladors, implica un múltiple de 7,3 vegades el resultat brut d'explotació (EBITDA) ajustat del seu exercici fiscal 2019, que va concloure el passat 31 de març.

contador