Verizon ven Yahoo i AOL al fons Apollo per 5.000 milions de dòlars

L'operadora va adquirir aquests negocis de mitjans per gairebé 9.000 milions fa uns anys

Bolsamanía
Bolsamania | 03 mai, 2021 19:07
Yahoo

L'operadora de telecomunicacions Verizon vendrà el seu grup de mitjans, que inclou marques com AOL i Yahoo, a la companyia de capital privat Apollo Global Management per 5.000 milions de dòlars.

L'operació permetrà a Verizon vendre les propietats d'AOL i Yahoo i al mateix temps mantenir una participació del 10% a la nova companyia, que serà traslladada com Yahoo.

La venda a Apollo s'ha realitzat amb valoracions molt més baixes del que tenien fa uns pocs anys. Verizon va comprar AOL per 4.400 milions el 2015 i va adquirir Yahoo dos anys després per 4.500 milions.

Verizon obtindrà 4.250 milions de dòlars en efectiu de la venda, juntament amb la seva participació del 10% a la companyia. Verizon i Apollo van dir que esperen que la transacció es tanqui durant la segona meitat de 2021.

Amb aquesta transacció, Verizon abandona el seu objectiu de crear un gegant d'internet que pogués competir amb Google i Facebook en el negoci de la publicitat en línia, ja que l'any passat també va vendre HuffPost a BuzzFeed. A partir d'ara, centrarà els seus esforços en el desenvolupament de les seves xarxes sense fils i altres negocis de proveïdors d'Internet.

Per la seva banda, altres competidors com AT&T encara estan tractant de convertir WarnerMedia en un competidor de plataformes de continguts com Netflix i Disney. Comcast, un altre proveïdor d'Internet, també està en el negoci dels mitjans de comunicació amb NBCUniversal.

contador