Urbas compra actius del Grup Silos i en contracta part de la plantilla

La companyia no ha donat detalls sobre el cost de la transacció

Bolsamanía
Bolsamania | 27 mar, 2023 10:30
ep archivo   juan antonio acedo presidente de urbas
SERGIO CUETO - Archivo

Urbas ha comprat actius del Grup Silos, matriu de Silos Córdoba, companyia d'enginyeria i fabricació de sitges metàl·liques i plantes d'emmagatzematge de gra a nivell mundial. L'empresa no ha donat cap detall sobre els actius concrets adquirits o el cost de l'operació.

Urbas Grupo Fin.
0,004
  • 2,38%0,00
  • Max: 0,00
  • Min: 0,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,01
17:35 29/04/24

L'adquisició s'ha realitzat a través de Desenvolupaments Renovables Zimmerman, una de les filials d'Urbas, i inclou, a més, la contractació de part de la plantilla de Silos Córdoba i de la resta de societats del Grup Silos.

Urbas ha subratllat que aquesta operació de compra es configura com una alternativa per al manteniment de gran part de la feina, la continuïtat de l'activitat i la viabilitat del negoci després de concloure sense èxit el procés de venda de la Unitat Productiva de Silos Córdoba –en concurs de creditors des del gener del 2021– i que ha suposat la liquidació de la companyia i l'acomiadament col·lectiu de tots els treballadors.

Silos Córdoba, amb prop de 50 anys d'història, està especialitzada en el segment de les estructures per a emmagatzematge de gra i com a fabricant de fàbriques de pinso, equipament ramader, maquinària de transport i revestiments metàl·lics. L'empresa cordovesa va començar la seva expansió internacional als anys noranta configurant una xarxa comercial amb projectes i solucions integrals clau a mà a més de 50 països d'Europa, Amèrica Llatina, Àsia, Orient Mitjà i Àfrica.

L'operació també reuneix negocis "molt complementaris", sobretot a l'àmbit de l'enginyeria i en l'aplicació de tecnologies innovadores i sostenibles, ha dit Urbas. Tot això, ha afegit, facilita la generació de sinergies, especialment amb la seva enginyeria Ingeser.

Després de l'operació de compra, s'han signat nous contractes amb propera execució per a clients nous a Portugal, Alemanya i Sri Lanka.

contador