Un miler d'empresaris coregen 'Llibertat' a la Nit de l'Empresari de la Cecot

La patronal vallesana expressa la seva preocupació per la violència

Bolsamanía
Bolsamania | 23 oct, 2019 10:37
ep el president de cecot antoni abad
EUROPA PRESS - Archivo

El miler d'empresaris que han assistit a 'La Nit de l'Empresari' de Cecot s'han posat drets i han clamat consignes de 'Llibertat' entre aplaudiments durant gairebé un minut quan el president de la patronal, Antoni Abad, ha esmentat les persones que no podien participar en l'esdeveniment d'aquest dilluns, en referència als presos independentistes empresonats.

A la trobada han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; els consellers Chakir El Homrani, Àngels Chacón i Jordi Puigneró; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de la Cambra de Barcelona, ​​Joan Canadell.

També hi han assistit l'expresident de la Generalitat Artur Mas; l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Montserrat Ballarín; el diputat Gabriel Rufián (ERC); la presidenta del Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Ricard Font.

Abad ha lamentat que la judicialització del procés independentista i la sentència de l'1-O "no resol res", i ha criticat que l'Estat decep. "De què ha servit aquest procés judicial i aquesta sentència? Perquè 'el tema' segueix igual o encara més viu. Per tant, no ha resolt res", ha exposat Abad.

El president de la patronal egarenca ha subratllat que el procés judicial i la decisió "l'únic que han demostrat és la incapacitat de la política per afrontar i resoldre les qüestions que l'evolució social comporta".

"Innocentment crèiem que la democràcia és el sistema polític de participació per governar-nos. Hem après que també es pot aplicar amb altres estils. L'Estat decep", ha remarcat. Abad ha defensat que "el sistema falla per la base" quan legalitat, llibertat i drets humans es contraposen i deixen d'estar harmonitzats.

També ha assenyalat que, amb aquest context, l'economia "es ressent", i ha fet una crida a la política perquè doni respostes als empresaris.

NEGOCIAR

Abad ha advocat per avançar i superar obstacles, i ha indicat que "fer-ho realitat obliga a negociar", tant als polítics amb els polítics com a aquests amb les empreses.

"Les decisions de competitivitat i progrés no són ideològiques sinó d'eficàcia i eficiència. Acordades en la governança, executades en la gestió. En un marc de democràcia de qualitat, al servei de la convivència i de l'interès general", ha recalcat.

Ha assenyalat que negociar és necessari "per trobar solucions col·lectives i personals, com és el cas dels condemnats" per la sentència de l'1-O, i ha recordat que aquesta voluntat la comparteixen més de 500 entitats catalanes i que s'ha de fer ràpid, bé i amb magnanimitat.

"PREOCUPACIÓ" PER ALTERCATS

Abad ha expressat la "preocupació" del comitè executiu de la Cecot pels aldarulls dels últims dies que s'han produït en protestes de resposta a la sentència de l'1-O.

"Compartim la preocupació pels brots de violència, els seus efectes i conseqüències en termes econòmics, humans i reputacionals. Amb violència no ens reconeixem perquè volem que la força dels arguments es basi en ser respectuosos i comportar-nos pacíficament", ha dit.

El representant empresarial ha indicat que les manifestacions a Catalunya durant els últims nou anys "han fet possible que no es trenqués ni una ampolla", i ho ha valorat com un encert i un èxit de tots i que s'ha de preservar amb determinació.

contador