TikTok: dos anys a Espanya i 60 milions d'euros destinats a creadors europeus

"Volem celebrar el nostre segon aniversari fent costat a la nostra comunitat" ha anunciat l'empresa

Bolsamanía
Europa Press | 04 ago, 2020 16:45
ep logotipo de tiktok
TIKTOK

TikTok, la popular aplicació per crear i compartir vídeos curts que és propietat de la companyia xinesa ByteDance, ha comunicat el llançament d'un fons de 60 milions d'euros per ajudar els creadors europeus. Aquest esdeveniment ha coincidit amb el segon aniversari de la seva arribada a Espanya i enmig de la seva guerra amb Donald Trump.

En el seu primer any, el 'Fons per a Creadors de TikTok' a Europa ('TikTok Creator Fund'), comptarà amb una dotació de 70 milions de dòlars (uns 60 milions d'euros) amb la finalitat de mobilitzar 300 milions de dòlars (255 milions d'euros) en tres anys per impulsar a les persones amb talent a transformar la seva creativitat en la seva carrera.

"La creativitat és l'essència de TikTok, i volem celebrar el nostre segon aniversari fent costat a la nostra comunitat, la que ens fa ser els qui som. Per continuar alimentant i promovent el talent creatiu, tan important a Espanya, estem encantats d'anunciar el llançament del 'Fons per a Creadors de TikTok' a Europa", va anunciar l'empresa.

L'anunci del llançament d'aquest fons per a creadors a Europa coincideix amb les pressions que la plataforma propietat del grup xinès Bytedance està rebent als Estats Units, on el president, Donald Trump, ha assegurat que el seu Govern prohibirà la popular aplicació a partir del pròxim 15 de setembre si no aconsegueix un acord de venda sobre les seves operacions al país abans d'aquesta data.

Així mateix, l'inquilí de la Casa Blanca ha indicat que espera que el Tresor dels Estats Units rebi una part per la compra de TikTok, encara que no ha entrat detalladament sobre en base a què es realitzaria això.

"[TikTok] tancarà el 15 de setembre tret que Microsoft o una altra empresa sigui capaç de comprar-la i aconseguir un tracte adequat de manera que el Tresor dels Estats Units aconsegueixi molts diners", ha afirmat Trump, segons recull 'The Boston Globe'.

contador