Sonae redueix el seu benefici un 53% fins als 38 milions durant el primer semestre

L'EBITDA no ha seguit la mateixa línia i ha crescut un 9,6%, fins als 284 milions

Bolsamanía
Europa Press | 22 ago, 2019 18:58
ep sedegrupo sonae
GRUPO SONAE

SONAE R

0,880

17:55 28/03/24
-0,17%
0,00

Sonae, la multinacional portuguesa que opera als sectors de comerç minorista, centres comercials, telecomunicacions i tecnologia, ha obtingut un benefici net de 38 milions d'euros durant el primer semestre de l'any, xifra que representa una caiguda del 52,8% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat la companyia.

Excloent-ne l'impacte de la venda de la seva participació en Outsystems durant el segon trimestre de l'any passat, el resultat net del grup hauria augmentat un 24%. Així mateix, el volum de negoci consolidat de Sonae ha crescut un 11% entre gener i juny, fins als 2.985 milions d'euros, amb una contribució destacada de Sonae MC, un creixement sòlid en Sonae IM i una millora de rendiment de Worten i de Sonae Fashion durant el segon trimestre.

Per la seva banda, el resultat brut d'explotació (EBITDA) s'ha situat al tancament del primer semestre als 284 milions d'euros, amb un creixement del 9,6%. La consellera delegada de Sonae, Claudia Azevedo, ha destacat que el grup va tenir un primer semestre "molt positiu, amb un fort creixement, millores de rendibilitat i importants fites en termes de gestió de cartera".

Les inversions del grup durant el període han estat de 189 milions d'euros, amb un increment del 25,3%. En aquesta partida, van destacar les inversions realitzades per Sonae MC en l'adquisició de la xarxa de parafarmàcies i cosmètica espanyola Arenal i de Sonae IM en la compra de participacions en Cellwize i CB4.

D'altra banda, el grup lusità ha reduït el seu deute net en 131 milions d'euros durant el primer semestre, que es va situar als 1.755 milions d'euros.

contador