Ryanair no deixa d'afegir rutes malgrat els problemes generats per les vagues

Sumarà més de 500 vols, de manera que l'aerolínia proporcionarà uns 100.000 seients addicionals

Irene Hernández
Bolsamania | 16 ago, 2022 11:03
ep cientos de turistas hacen colas en los puestos de embarque de ryanair en el aeropuerto costa del
Álex Zea - Europa Press

Ryanair ha anunciat que sumarà més de 500 vols cap a i des de la base principal a l'aeroport londinenc de Stansted fins a la tardor, de manera que l'aerolínia proporcionarà uns 100.000 seients addicionals a destinacions com Espanya, Itàlia, Portugal, Grècia i França.

Segons ha informat la companyia a través d'un comunicat, Ryanair ha afegit aquests seients addicionals en resposta a les últimes restriccions de vol imposades pel “desesperat Heathrow”, que continua limitant la quantitat de seients i vols disponibles per al públic “com a resultat directe de la seva incapacitat per contractar i capacitar suficient personal".

Amb preus a partir de 29,99 euros, Ryanair "espera donar la benvinguda a milers de famílies més durant les vacances als seus vols de baix cost des de i cap a l'aeroport de Londres Stansted". "Mentre el desesperat Heathrow segueix gestionant malament els viatges aeris, Ryanair i London Stansted continuaran creixent", ha expressat el CEO del Grup Ryanair, Michael O'Leary.

L'anunci de l'aerolínia de baix cost coincideix amb la vaga de tripulants de cabina de passatgers (TCP) convocada pels sindicats USO i Sitcpla per demanar a la companyia la signatura d'un conveni col·lectiu sota la legislació espanyola. Unes aturades de 24 hores que s'estendran fins al 7 de gener del 2023.

En concret, demanen que es respectin els drets laborals bàsics, com ara 22 dies laborables de vacances anuals, 14 festius legalment establerts, concreció i reducció de jornada, o l'abonament dels nivells salarials previs a pandèmia, tal com l'Audiència Nacional ja va decidir en la sentència. També reclamen el final de la contractació de treballadors a través de cessió il·legal de treballadors i el respecte al legítim exercici del dret a vaga pels treballadors. Sense oblidar que els sindicats reclamen la readmissió immediata dels 11 treballadors acomiadats durant les convocatòries de vaga anteriors dels mesos de juny i juliol per secundar el dret constitucional a vaga.

contador