Pfizer va descartar invertir en un fàrmac que podria frenar l'Alzheimer

Es tracta d'Enbrel, un antiinflamatori per l'artritis reumatoide

Bolsamanía
Bolsamania | 06 jun, 2019 11:42 - Actualitzat: 11:44
pfizer-le-benefice-trimestriel-superieur-aux-attentes

PFIZER

25,910

02:04 16/04/24
0,19%
0,05

Pfizer va descobrir el 2015 que el seu fàrmac Enbrel, un antiinflamatori per l'artritis reumatoide, podria també reduir el risc de la malaltia d'Alzheimer en un 64%. Els resultats es van obtenir després d'analitzar centenars de milers de reclamacions d'assegurances. No obstant això, després de tres anys de deliberacions internes, la companyia va decidir no verificar que el medicament realment tindria aquest efecte pels dubtes sobre el seu impacte directe en el teixit cerebral. El resum de les troballes estadístiques de Pfizer diu que el medicament no complia amb els seus "rigorosos estàndards científics".

The Washington Post publica aquest dijous aquesta notícia i informa també que investigadors de la divisió d'inflamació i immunologia de la companyia van instar a Pfizer a realitzar un assaig clínic entre milers de pacients, que van estimar que costaria 80 milions de dòlars, per veure si els indicis podien ser reals.

"La ciència va ser l'únic factor determinant que ens va frenar per seguir endavant", va dir a The Washingon Post el portaveu de la farmacèutica, Ed Harnaga.

Pfizer ha afirmat també que va optar per no publicar les seves dades a causa dels seus dubtes sobre els resultats. La companyia al·lega que la publicació de la informació podria haver portat els científics externs per un camí infructuós.

Alguns científics que no pertanyen a la farmacèutica no estan d'acord amb la seva avaluació que estudiar el potencial de Enbrel en la prevenció de l'Alzheimer és un carreró sense sortida. Més aviat, diuen, podria contenir pistes importants per combatre la malaltia i frenar el declivi cognitiu durant les seves primeres etapes.

El que ha passat a Pfizer obre una finestra poc freqüent en la frustrant recerca d'un tractament per a la malaltia d'Alzheimer. Malgrat els milers de milions gastats en recerca, la malaltia de l'Alzheimer segueix sent obstinadament prevalent, sense prevenció ni tractament eficaços.

contador