Per què cau CaixaBank malgrat guanyar 4.800 milions? Els marges no convencen

El conseller delegat ha subratllat la favorable evolució de la integració amb Bankia

Nieves Amigo
Bolsamania | 29 oct, 2021 12:02
ep archivo   caixabank cierra el primer semestre con un beneficio ajustado de 1278 millones
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

CaixaBank ha publicat divendres uns resultats dels nou primers mesos de l'any que no convencen el mercat, encara que l'entitat es recupera de les fortes caigudes a la borsa de primera hora. Ara cedeix al voltant del 2%.

Caixabank
4,944
  • 1,81%0,09
  • Max: 4,95
  • Min: 4,86
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,69
17:35 23/04/24

Els experts destaquen que les xifres del primer trimestre estanc han estat per sota de les estimacions, alhora que subratllen que la pressió en marges continua.

"Les xifres confirmen la pressió existent a marges, compensada només parcialment per l'augment en comissions", explica Rafael Alonso, analistes de Bankinter, mentre apunta que els números són bons en qualitat creditícia i capital. A més, remarca que el principal catalitzador d'aquests resultats és la caiguda en provisions (616 milions enfront dels 2.409 milions del mateix període del 2020).

CaixaBank va guanyar 4.801 milions durant els primers nou mesos de l'any gràcies a la fusió amb Bankia. Sense tenir en compte els extraordinaris associats a l'operació, el benefici ajustat va ser de 2.022 milions, davant dels 726 milions de fa un any.

El marge d'interessos del banc va baixar un 4%, fins als 4.864 milions, mentre que el marge brut va caure un 1,1%.

ELS DOS ASPECTES "CLAU" DELS COMPTES

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha subratllat durant la presentació d'aquestes xifres davant dels mitjans, que hi ha dos aspectes especialment positius: el progrés "satisfactori" de la integració de CaixaBank i Bankia, superant els objectius del pla, i l'activitat del grup, "que discorre amb un resultat satisfactori".

Pel que fa a la integració, Gortázar ha confirmat que l'1 de novembre surten 1.200 persones del banc i que, pel 31 de març del 2022, hauran sortit el 70% de les persones que s'han acollit a l'ERO. "Són terminis molt accelerats", ha reconegut.

Així mateix, ha explicat que esperen fer aproximadament 1.500 integracions d'oficines durant els propers mesos. "Tota la reestructuració d'oficines es farà aviat i pel final del primer trimestre (del 2022) n'haurem integrat el 80%", ha especificat.

Pel que fa a la caiguda dels marges que evidencien els analistes, el CEO de CaixaBank ha dit que és a causa, fonamentalment, de la reducció dels tipus d'interès, i ha reconegut que no espera una pujada de tipus per part del Banc Central Europeu (BCE) a curt termini. "Crec a 'ulls clucs' a Lagarde quan diu que no apujarà tipus", ha afirmat.

contador