Mercadona dona 409 milions a la seva plantilla com a prima i pel seu esforç en la crisi

366 milions corresponen a la prima per objectius, que seran lliurats aquest dilluns

Bolsamanía
Europa Press | 01 mar, 2021 16:39
ep trabajador de mercadona en un supermercado de valncia
MERCADONA

Mercadona ha anunciat que repartirà 409 milions d'euros el 2020 entre els més de 90.000 treballadors de la cadena, dels quals 366 milions es deuen a la prima per objectius, que la cadena lliurarà aquest dilluns. A aquest import se sumen altres 43 milions "com a reconeixement al compromís i extraordinari esforç demostrat durant els inicis de la crisi sanitària que està vivint el país".

Segons un comunicat de l'empresa, la directora general de Recursos Humans i Relacions Externes de Mercadona, Patricia Cortizas, ha assenyalat que "en un any com 2020, tan complex de gestionar, la companyia ha aconseguit la millor gestió de la seva història".

"Garantir l'obertura tots els dies dels nostres més de 1.600 supermercats a Espanya i Portugal, no hauria estat possible sense el talent i l'esforç diari de totes i cadascuna de les treballadores i treballadors que formem la companyia, sense el seu compromís per preparar i servir les botigues, o per lliurar les comandes en línia en els moments tan difícils que estem vivint", ha destacat.

El repartiment del benefici generat a tots els treballadors va començar l'1 de març de 2001. Des de llavors, Mercadona ha repartit en total més de 4.200 milions d'euros. Qualsevol treballador, des del primer any i en cas de superar les metes pactades a l'inici de l'exercici, cobra una mensualitat extra, quantitat que ascendeix a dues mensualitats un cop se superen els cinc anys d'antiguitat.

GARANTIR LA SEGURETAT I SALUT DELS TREBALLADORS

Des de l'aprovació del decret d'estat d'alarma, Mercadona ha destinat més de 200 milions d'euros "per protegir, reforçar i garantir la seguretat i salut dels clients, empleats i proveïdors, i ha fet de les seves instal·lacions un lloc segur".

Aquesta despesa extraordinari ha anat dirigit fonamentalment a l'adquisició d'equips de protecció individual, desinfecció, neteja i adequació de mesures de seguretat en botigues, blocs logístics, ruscs i oficines i reforç dels serveis mèdics propis.

La companyia subratlla que fa anys que està impulsant una política de recursos humans "pionera al sector, que aposta per la conciliació, la formació i el desenvolupament personal i professional de quants componen la seva plantilla".

A l'agost de 2020 va aprovar la jornada laboral de cinc dies per al personal de supermercats, "una fita per a la companyia i per al sector, ja que permet millorar les mesures de conciliació laboral i familiar, en poder descansar dos dies complets a la setmana, així com gaudir de vuit caps de setmana llargs l'any".

Amb aquesta mesura, assegura que "reforça el seu compromís amb la posada en marxa d'iniciatives pioneres de conciliació laboral i familiar", que la companyia "porta a terme des de fa més de 25 anys, quan va decidir iniciar el procés de convertir en fixos tota la plantilla, instaurant una forta aposta per l'ocupació estable i de qualitat".

contador