Les reserves de Berenberg sobre Telefónica: "Està barata, però és complicat"

Reitera el consell de 'mantenir', amb un preu objectiu de 7,40 euros

Nieves Amigo
Bolsamania | 18 oct, 2019 11:56
ep presidentetelefonica jose maria alvarez-pallete duranteconferenciala fundacion telefonica
Oscar Cañas - Europa Press - Archivo

Telefónica

4,115

12:55 28/03/24
0,64%
0,03

Els experts de Berenberg publiquen aquest divendres un informe sobre Telefónica en què mostren les seves reserves amb l'operadora i aprofiten per reiterar el seu consell de 'mantenir' i el seu preu objectiu de 7,40 euros, tot just un 5% per sobre del preu actual de cotització.

En una anàlisi titulada Acceleració del creixement; alentiment del sentiment, aquests analistes reconeixen que l'operadora espanyola és una "bona empresa" però s'enfronta a un mercat -l'espanyol- "dolent". En aquests casos, apunten aquests experts, "el mercat tendeix a guanyar".

"Tenim un gran respecte pel que Telefónica ha aconseguit a Espanya. (...) No obstant això, Espanya és un mercat en deteriorament, amb els tres grans operadors obligats a respondre a un creixement asimètric, orientat cap a una solució antimonopoli que beneficia MásMóvil", expliquen aquests analistes.

Berenberg fa les seves previsions per als resultats del tercer trimestre que l'operadora presentarà el proper 5 de novembre i reconeix que els ingressos a Espanya s'acceleraran fins a l'1,4% interanual, enfront del +0,3% durant el segon trimestre a causa de l'augment dels preus el juliol, amb un creixement de l'OIBDA orgànic del 0,3% (enfront de la caiguda de l'1,6% del segon trimestre). No obstant això, preveu que la tendència a Espanya i les novetats sobre Orange i Vodafone continuïn erosionant el sentiment.

I és que, un dels focus dels resultats serà la competència espanyola. Orange presentarà els seus resultats el 29 d'octubre i MásMóvil farà el mateix a finals d'octubre. A més, també es mirarà el pla de reestructuració de Telefónica de 1.600 milions d'euros, anunciat el setembre, i si aquest impulsa un increment de l'OIBDA a mitjà termini per sobre del que esperava el consens.

"Atès que la monetització de les torres és actualment el tema candent al sector, també esperaríem que es qüestionessin els plans de Telefònica anunciats al setembre", assenyala Berenberg, que igualment espera preguntes sobre les divisions brasilera i alemanya.

contador