L'auditora d'Evergrande mai va advertir sobre l'alt nivell de deute de la companyia

Aquestes alertes posen de manifest els dubtes per fer front als deutes durant l'any en curs

Manuel Martín-Albo
Bolsamania | 24 set, 2021 15:38
evergrandecbroup1

L'empresa auditora d'Evergrande, PriceWaterHouseCoopers (PWC), no va advertir dels alts nivells de deute quan va signar els estats financers de la companyia per al 2020, segons ha avançat The Wall Street Journal.

Aquestes alertes rojos serveixen per posar de manifest els dubtes dels supervisors sobre si les companyies podran fer front a les seves obligacions durant els propers 12 mesos. Ni PWC ni Evergrande s'han pronunciat al respecte.

Però no és d'estranyar aquest moviment, ja que hi ha hagut nombrosos casos en què empreses en una situació similar han acabat caient sense que hi hagués alerta per part dels auditors. De fet, no estan obligades a llançar advertències si la direcció pot demostrar que té un pla per fer front a la crisi de liquiditat.

En aquest cas, la prova de PWC al seu informe anual va ser que hi havia "dubtes significatius sobre la capacitat [de Evergrande] de continuar com a companyia en funcionament".

Els alts nivells de deute sobre els bons, uns 88.500 milions, i altres pagaments que ha de realitzar a contractistes i proveïdors sí que van portar l'empresa a expressar la seva preocupació sobre la seva capacitat per poder fer-hi front. Ho va fer en un informe financer corresponent als primers sis mesos de 2021.

La situació al gegant immobiliari xinès és, ara mateix, d'incertesa. El 23 ha passat sense que s'hagi pronunciat sobre si liquidarà el seu deute de 83 milions de dòlars sobre els seus bons. Fins divendres al matí, en horari asiàtic, l'empresa no havia fet cap anunci, ni cap presentació a la borsa de Hong Kong, deixant els inversors als llimbs, informa CNBC.

contador