Les aerolínies ajornen a 2024 la recuperació del trànsit aeri anterior al coronavirus

El trànsit romandrà, l'any vinent, un 30% per sota del registrat al 2019

Bolsamanía
Europa Press | 06 ago, 2020 18:03
ep aviones de tui
Hauke-Christian Dittrich/dpa

El trànsit mundial de passatgers no tornarà als nivells anteriors a la crisi de la COVID-19 fins a 2024, un any més tard del que es preveu anteriorment, segons l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) que retarda així les seves idees inicials de recuperació que havia projectat per a 2023.

Les dades de la IATA alerten d'una recuperació feble del sector fins a juliol, amb el trànsit aeri mantenint-se un 63% per sota dels nivells de 2019. L'estimació anterior preveia una baixada una mica menor (55%).

A més, s'espera que el trànsit aeri al 2021 es mantingui un 30% per sota del registrat en 2019.

Segons dades de l'organització, el nombre de passatgers al juny va caure un 86,5% interanual, segons l'organització, després d'una contracció del 91% al maig.

S'espera que la recuperació en viatges de curta distància sigui més ràpida dels de llarga distància. Per a 2020, s'espera que el nombre global de passatgers disminueixi en un 55% en comparació amb 2019, empitjorant el pronòstic d'abril del 46%.

La perspectiva de recuperació més pessimista es basa en una sèrie de tendències recents: la contenció lenta del virus als Estats Units i les economies en desenvolupament, la reducció de viatges corporatius, tot això unit a la feble confiança del consumidor i les preocupacions sobre la seguretat laboral i els riscos de contreure el coronavirus. Al voltant del 55% dels enquestats al juny de la IATA no té plans de viatjar aquest any.

"La confiança del consumidor està deprimida i la decisió del Regne Unit d'imposar una quarantena general a tots els viatgers que tornen d'Espanya no ajuda. I a molts llocs del món les infeccions continuen augmentant. Tot això apunta a un període de recuperació més llarg i més dolor per a la indústria i l'economia global ", va alertar el director general de la IATA, Alexandre de Juniac.

RECUPERACIÓ MÉS LENTA DEL QUE ES PREVEIA

El trànsit internacional de juny es va reduir en un 96,8% en comparació amb juny de 2019, només va millorar lleugerament respecte a una disminució del 98,3% registrada al maig. La capacitat va caure un 93,2% i el factor de càrrega es va contreure 44,7 punts percentuals al 38,9%.

La demanda de trànsit intern va caure un 67,6% al juny, millorant des d'una disminució de 78,4% al maig. La capacitat va caure 55,9% i el factor de càrrega va caure 22,8 punts percentuals al 62,9%.

Davant aquesta situació la IATA insta els governs a implementar un conjunt mesures que incloguin les directrius globals de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) per restaurar la connectivitat aèria.

"Necessitem aprendre a gestionar els riscos de viure amb la COVID-19 amb mesures específiques i predictibles que reconstruiran de manera segura la confiança dels viatgers i les economies destrossades", va dir de Juniac.

contador