Labiana s'estrena al BME Growth amb caigudes de l'1%, fins als 4,95 euros

La sortida a borsa té l'objectiu d'impulsar l'execució del pla estratègic

Bolsamanía
Bolsamania | 24 jun, 2022 14:12
labiana ceo

Labiana, la plataforma de salut animal i humana amb presència internacional a més de 150 països, s'ha estrenat aquest divendres al mercat BME Growth amb caigudes de l'1%, fins als 4,95 euros des dels 5 euros del preu de sortida.

Labiana s'ha convertit en el primer laboratori veterinari espanyol a sortir a borsa. La companyia ha saltat al parquet amb una capitalització borsària de 36,1 milions d'euros i s'ha imposat com a objectiu duplicar en 5 anys el volum de negoci, passant dels 57 milions assolits el 2021, a més de 120 milions a partir del 2026, segons ha avançat avui el seu president executiu, Manuel Ramos, en una trobada celebrada minuts abans del 'toc de campana'.

A l'estrena al mercat ha precedit una oferta inicial de subscripció d'1 milió d'accions ordinàries de nova emissió a un preu de 5 euros que representen el 14,3% de capital social de Labiana després de l'oferta. D'aquesta manera, després de la sortida a borsa, el capital social queda en un 55,1% a les mans de Manuel Ramos, el seu actual president executiu. El segueix John William Nellis, amb un 12,7%, mentre que un 12,2% es manté en mans de directius de la companyia.

L'operació ha estat liderada per Norgestion com a assessor registrat, GVC Gaesco com a proveïdor de liquiditat, i JB Capital i CaixaBank com a Global Coordinators i bookrunners.

ELS OBJECTIUS DE LA SORTIDA A BORSA

La sortida a borsa de Labiana té l'objectiu d'impulsar l'execució del seu pla estratègic, diversificar les fonts de finançament, augmentar els recursos propis i enfortir la seva estructura de capital de cara a reforçar el pla de creixement orgànic i inorgànic. Aquest pla estima elevar l‟EBITDA dels 7,6 milions d'euros de l'any passat fins a més de 22 milions d'euros a partir de l'exercici 2026.

En termes de negoci, la seva estrena borsària permetrà seguir focalitzant els seus esforços en la inversió en R+D, desenvolupar nous productes per a la salut animal i humana, ampliar la seva capacitat productiva i expandir el seu negoci internacional ampliant la seva xarxa de distribució i materialitzant les seves adquisicions recents, segons ha subratllat la companyia en un comunicat.

“La sortida a borsa és tan sols la primera etapa d'un pla de negoci sòlid i elaborat que Labiana es va plantejar quan el 2013 vam prendre el control de la companyia. Una primera etapa perquè, en realitat, el veritable objectiu no és la sortida al mercat, sinó l'èxit durant el període de permanència. Estem en un sector, el farmacèutic i veterinari, que no dona opció al curt termini, però, en el cas de Labiana, la sortida al mercat forma part de la visió que té la pròpia companyia i forma part del seu ADN”, ha declarat Manuel Ramos.

contador