La petroliera BP vendrà el 19,75% de la russa Rosneft per "l'acte d'agressió de Rússia"

"La nostra relació amb Rosneft, una empresa estatal, simplement no pot continuar"

Bolsamanía
Bolsamania | 28 feb, 2022 10:34
rosneft

La petroliera britànica BP ha anunciat aquest diumenge que vendrà la seva participació del 19,75% en la petroliera estatal russa Rosneft, que mantenia des del 2013 i que està valorada en uns 14.000 milions de dòlars. A més, el conseller delegat de BP, Bernard Looney, deixarà el seu lloc al Consell d'Administració de la petroliera russa de manera "immediata".

BP
5,176
  • -1,84%-0,10
  • Max: 5,23
  • Min: 5,17
  • Volume: -
  • MM 200 : 486,03
13:46 16/04/24

En un comunicat fet públic a la seva pàgina web, BP ha assenyalat que "l'altre conseller de Rosneft nominat per BP, l'exdirector executiu del grup BP, Bob Dudley, també hi renunciarà" de manera immediata.

Aquestes mesures "requeriran que BP canviï el tractament comptable de la seva participació accionarial en Rosneft i, com a resultat, espera informar d'un càrrec comptable important en els resultats del primer trimestre del 2022, que s'informarà al maig".

El president de BP, Helge Lund, ha comentat que "l'atac de Rússia a Ucraïna és un acte d'agressió que està tenint conseqüències tràgiques a tota la regió. BP opera a Rússia des de fa més de 30 anys, treballant amb col·legues russos brillants. Tot i això, aquesta acció militar representa un canvi fonamental: ha portat el directori de BP a concloure, després d'un procés exhaustiu, que la nostra relació amb Rosneft, una empresa estatal, simplement no pot continuar”.

"La participació de Rosneft ja no està alineada amb el negoci i l'estratègia de BP i ara és decisió del Consell sortir de la participació accionarial de Rosneft. El Consell de BP creu que aquestes decisions són el millor per als interessos a llarg termini de tots els nostres accionistes", ha conclòs Helge Lund.

contador