La CNMV aixeca la suspensió de cotització d'Urbas aquest divendres

La companyia no era al mercat des de l'13 de setembre passat

  • Les seves accions han experimentat una revaloració del 41,6% el 2017
Bolsamanía
Bolsamania | 28 des, 2017 15:37
urbascb2

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha anunciat que aixecarà la suspensió de cotització d'Urbas Grup Financer, amb efecte des del proper divendres 29 de desembre, a les 8:30 hores, que era vigent des del passat 13 de setembre.

L'organisme pren aquesta decisió "després d’haver-se rebut del Jutjat Central d'Instrucció Número Quatre de l'Audiència Nacional un escrit al qual s'informava que en aquest Jutjat se seguien diligències prèvies incoades en virtut de querella de la Fiscalia Anticorrupció contra D. Juan Antonio Ibáñez Fernández, Urbas Grup Financer SA, i altres, per a la investigació d'un presumpte delicte d'estafa, delictes relatius al mercat i als consumidors i delicte societari d'administració deslleial", indica al seu comunicat.

Els títols finalitzaven la sessió del 13 de setembre amb una alça del 6,25%, fins a un preu de 0,017 euros, de manera que la seva capitalització ascendia a uns 11,4 milions d'euros. Des que va començar l'any, quan els seus títols marcaven un preu de 0,012 euros, Urbas ha experimentat una revaloració del 41,6%.

La CNMV considera necessari cridar l'atenció dels inversors sobre la informació continguda a la informació financera periòdica corresponent al primer semestre de 2017 i als fets rellevants publicats per la societat des de la data de la seva suspensió de negociació (especialment el publicat el dia de avui).

L'accionista majoritari del grup és el seu propi president, Juan Antonio Ibáñez Fernández, la participació del qual, que ostenta a través de Robisco Investment, ascendeix al 27,795%. La porció amb què compta Juan Antonio Acedo Fernández, a través de Quamtium Venture, és similar, del 27,719%, i el converteix en el segon accionista.

Alza Real Estate, amb un 19,79%, és el tercer major accionista de la companyia, amb una participació valorada en uns 2,26 milions d'euros. Per darrere se situen José Antonio Bartolomé Nicolau (5,266% de l'accionariat de la companyia), conseller extern de l'empresa, i la societat Artagar (5,232%).

contador