L'alemanya BASF anuncia un profit warning i es desploma a borsa

Es deixa prop d'un 6% i arrossega al Dax

Bolsamanía
Bolsamania | 09 jul, 2019 12:11
basf-fait-mieux-qu-attendu-au-3e-trimestre-grace-a-la-petrochimie

El gegant químic alemany BASF es deixa prop d'un 6% a la borsa aquest dimarts després d'advertir que els seus beneficis se situaran per sota de les previsions en el segon trimestre i l'any complet. La companyia ha culpat d'això a la desacceleració de l'economia mundial i a la guerra comercial entre els EUA i la Xina.

BASF N
50,990
  • -0,64%-0,33
  • Max: 51,95
  • Min: 50,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 46,09
18:30 25/04/24

El fabricant de petroquímics, revestiments i escumes ha avisat que els guanys de tot l'any abans d'interessos i impostos (EBIT), excloent els articles especials, cauran fins a un 30% per sota dels nivells de 2018, en lloc de mostrar un creixement modest.

Així mateix, ara s'espera que les vendes disminueixin en 2019 en lloc d'augmentar, va dir la companyia.

En un comunicat, BASF es va referir a la forta desacceleració en el sector automotriu, mentre que les males condicions climàtiques a Amèrica del Nord van afectar les vendes en el sector agrícola.

La guerra comercial ha afectat el sector agrícola i també ha provocat un alentiment de la producció i les vendes mundials d'automòbils, la qual cosa ha afectat el negoci de recobriments i convertidors catalítics de BASF.

"Fins avui, els conflictes entre els Estats Units i els seus socis comercials, en particular Xina, no han disminuït, contràriament al que se suposava en l'Informe de BASF 2018. De fet, el cim del G20 a la fi de juny ha demostrat que no es pot esperar una ràpida distensió en la segona meitat de 2019", va dir BASF.

Las caídas en BASF están arrastrando al Dax, que es el índice europeo que más cae (-1,4%).

contador