JP Morgan retalla el preu de Bankinter i CaixaBank i rebutja la banca espanyola

La companyia d'inversió prefereix les entitats internacionals a les domèstiques

Elena Lozano
Bolsamania | 24 mai, 2019 16:27
jp morgan

Bankinter

7,308

17:35 25/04/24
0,52%
0,04

JP Morgan ha decidit rebaixar el preu objectiu de Bankinter i de CaixaBank en el marc del seu rebuig als bancs espanyols, del qual ja ha advertit en alguna ocasió. La companyia d'inversió ha rebaixat el preu que creu que val l'entitat dirigida per María Dolores Dancausa de 6,90 euros a 6,85 euros per acció, mentre que ha fet el mateix amb la liderada per Gonzalo Gortázar, en aquest cas de 3,55 euros a 3,5 euros per acció.

En un informe datat aquest divendres al qual ha tingut accés Bolsamanía, la companyia indica que prefereix els bancs internacionals als domèstics, però va més enllà: confia més en el sector italià que en l'espanyol. JP Morgan creu que pesen massa riscos com la incertesa política i la relativa a l'IRPH. S'espera que aquest any es pronunciï el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre si aquest índex ha de ser anul·lat, si bé, abans ha d'emetre el seu veredicte l'advocat general del TJUE, que estava prevista per al juny, però s'ha ajornat al setembre.

La companyia valora que la qualitat dels actius dels bancs espanyols ha millorat, però estima que hi haurà un "aplanament" de la corba de l'Euríbor a 12 mesos i veu riscos a la baixa per la incertesa política i l'IRPH.

"Preferim els grans bancs sobre els nacionals a causa de la baixa valoració de la franquícia, però esperem que el cost del capital romangui alt a causa dels relativament baixos nivells de capital i pel que fa al Sud d'Europa preferim Itàlia per sobre dels bancs espanyols", indica al seu informe.

contador