Iberdrola, Endesa i Naturgy, entre les energètiques més valuoses del món

Segons un estudi de Brand Finance, l'elèctrica xinesa State Grid és la marca líder al món

Bolsamanía
Europa Press | 13 jun, 2019 15:14
ep redes electricas
CLUSTER DE LA ENERGÍA - Archivo

Iberdrola

11,605

16:46 26/04/24
1,27%
0,15

Iberdrola, Endesa i Naturgy es troben entre les 20 marques energètiques més valuoses del món, segons l'últim estudi de Brand Finance, que situa State Grid, la companyia elèctrica estatal de la Xina, a la primera posició.

Espanya està representada en el rànquing Brand Finance companyies de serveis públics 50 2019 de les marques energètiques més valuoses del món de la mà d'Iberdrola, Endesa i Naturgy. Però l'única espanyola que es cola al Top Ten és Iberdrola, que ocupa la vuitena posició, un lloc per sota del que va aconseguir el 2018. L'estudi destaca que la companyia que presideix Ignacio Sánchez-Galán ha augmentat un 12% els seu valor de marca respecte a 2018, fins als 3.681 milions d'euros.

D'aquesta manera, Iberdrola manté la seva qualificació AA+ però augmenta el seu BSI (Índex de Fortalesa de marca) de 76,5 el 2018 a 79,3 el 2019. Aquesta qualificació es deu, entre altres coses a les puntuacions obtingudes en paràmetres relacionats amb la satisfacció del client com la familiaritat, preferència de la marca i recomanació de clients.

Endesa, propietat de la italiana Enel, descendeix tres posicions en aquest rànquing, fins al lloc 15, després de retallar la seva fortalesa de marca un 2% i manté la seva qualificació d'AA+. La seva matriu italiana, Enel, també descendeix i es col·loca a la quarta posició de la taula, amb un valor de marca de 8.886 milions d'euros el 2019.

Per la seva banda, Naturgy, antiga Gas Natural Fenosa, baixa quatre llocs en el rànquing i se situa aquest any a la vintena posició, després de recular la seva fortalesa de marca un 12%, de manera que retrocedeix d'una qualificació AA a una qualificació AA-. La caiguda del BSI (Índex de Fortalesa de marca) ha coincidit amb la disminució, per part de consumidor, en la familiaritat amb la marca.

Pel que fa a les cinc primeres posicions del rànquing, al capdavant se situa la companyia elèctrica estatal de la China State Grid, que proporciona energia a 1.100 milions de persones i acumula un valor de 44.168 milions d'euros, que la posiciona com la marca més valuosa del món al sector energètic

El segon lloc és per a les franceses EDF i Engie, la italiana Enel en quarta posició i la sud-coreana Kepco ocupa el cinquè lloc.

contador