IAG i la resta d'aerolínies treuen partit en bossa de les males notícies de Ryanair

L'aerolínia disminueix el seu creixement després dels retards en els lliuraments dels 737 MAX

Bolsamanía
Bolsamania | 16 jul, 2019 14:29 - Actualitzat: 14:29
Ryanair, aircraft, transport, travel

IAG se situa aquest dimarts entre les companyies que més pugen de l'Ibex (+2%), en línia amb el que fan la resta de les aerolínies europees (Air France: +2,37%; EasyJet: +2,68%; Lufthansa: +1,7%), després de les males notícies que ha comunicat Ryanair (+0,44%). L'aerolínia de baix cost ha comunicat que planeja tancar basis en Europa pels retards en les comandes de Boeing.

RYANAIR HOLDINGS
17,760
  • -3,00%0,17
  • Max: 17,44
  • Min: 17,44
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,74
17:35 19/04/24

La problemàtica relacionada amb els Boeing 737 Max condicionarà a la baixa el pla de futur de Ryanair per a 2020. L'aerolínia irlandesa tenia previst percebre 58 avions d'aquest model de cara al pròxim estiu, per a així augmentar la seva flota i l'oferta en un 7%. Finalment, disposarà de 30 d'aquests avions únicament, per la qual cosa no es podrà dur a terme el pla de creixement d'oferta que tenia estipulat la signatura. Davant aquest revés, la companyia creixerà únicament un 3% de cara a la pròxima temporada estival i reduirà notòriament el seu nombre de passatgers, que passarà a ser de 157 milions en l'exercici 2020-2021, la qual cosa dista significativament dels 162 milions que estaven estipulats.

Tal com assegura Michael O'Leary, conseller delegat de Ryanair, limitar la capacitat es traduirà en una reestructuració de les bases que l'aerolínia durà a terme a Europa. "Aquest dèficit de lliuraments d'avions necessitarà alguns talls i tancaments de bases per a l'estiu 2020 i per al calendari d'hivern 2019. Estem analitzant amb els aeroports per a determinar quines bases amb menor rendiment o pèrdues tancarem a partir de novembre de 2019", ha indicat. Així mateix, el directiu no dubte a justificar la reducció de la flota per "els retards de lliurament dels Boeing 737 MAX". Finalment, O'Leary llança un missatge d'optimisme per al futur: "Ryanair continuarà treballant amb Boeing i EASA per a reduir l'impacte dels retards i poder restablir els nostres creixements a nivells normals a l'estiu de 2021" sentència.

EL 737 MAX NO RECUPERARÀ LA SEVA LLICÈNCIA ALMENYS FINS A SETEMBRE

L'agència de seguretat aèria dels EUA (FAA) ha retardat la possibilitat de retornar les llicències de vol a l'aeronaus 737 MAX després d'assegurar haver trobat fallades potencials en les ales, que Boeing ha de resoldre, per la qual cosa totes dues parts deixen la porta oberta al retorn de les aeronaus, però sense estipular data fixa per a tractar l'assumpte amb cautela. Ryanair estima que el Boeing 737 MAX recuperarà la llicència de vol al setembre.

Els retards en l'arribada del MAX també tindran impacte en els plans de reducció de costos i emissions de CO2 planejats per Ryanair de cara als pròxims mesos. "Els avions tenen més capacitat, la qual cosa ens permetrà ser més eficients. Els primers impactes oferiran estalvis significatius en els costos unitaris per als pròxims 5 anys, encara que el retard en els lliuraments en 2019 significa que no veurem cap cost-benefici significatiu fins a l'any fiscal 2021" admet la companyia en els comptes anuals.

contador