Ford anuncia 7.000 acomiadaments a tot el món, estalviarà 600 milions de dòlars

La companyia ho ha anunciat als seus empleats per un correu electrònic

Bolsamanía
Bolsamania | 20 mai, 2019 17:57
ep ford lanzara en 2020todocamino electrico basadomustang600 kilome
FORD

FORD MOTOR

13,040

02:04 26/04/24
0,69%
0,09

Segons apunten aquest dilluns diversos diaris nord-americans, el grup automobilístic nord-americà Ford Motor planeja acomiadar 7.000 treballadors a tot el món abans que s'acabi l'agost com a part del seu programa de redisseny intel·ligent. Així ho anunciava la companyia als seus treballadors en un correu electrònic.

En aquest email, també explicaven que amb aquests acomiadaments retallaran aproximadament el 10% de la seva força laboral. Aquesta decisió forma part del pla del president i conseller delegat de la companyia, Jim Hackett, per revitalitzar al fabricant d'automòbils. Xifra que li permetrà estalviar uns 600 milions de dòlars a l'any.

Les notificacions d'acomiadaments s'enviaran als treballadors a partir d'aquest dimarts a Amèrica del Nord i esperen tenir la majoria, uns 900 (per a aquesta zona) abans del 24 de maig. Mentre continuen els treballs de reestructuració a Europa (on aspira a obtenir a llarg termini un marge operatiu del 6%), la Xina, Amèrica del Sud i altres mercats internacionals.

Hackett detallava que Ford prescindirà de gairebé el 20% dels alts directius, en un moviment que també pretén reduir la burocràcia de l'empresa i accelerar la presa de decisions. "Per tenir èxit a la nostra indústria competitiva, i posicionar Ford per guanyar en un futur que canvia ràpidament, hem de reduir la burocràcia, capacitar els gerents, accelerar la presa de decisions, concentrar-nos en el treball més valuós i reduir els costos", apuntar Hackett en el correu electrònic.

Als últims resultats trimestrals de l'empresa (anunciats a finals d'abril) Jim Hackett ja anunciava que per 2019, la companyia tenia "un sòlid pla de transformació en marxa". Així, prometia que aquest exercici seria "un any d'acció i execució per a Ford".

contador