Enagás encarrega la venda de la seva participació de GNL Quintero a Xile per 1.000 milions

Un 20% està en mans de l'estat xilè que en principi es mantindria en l'accionariat

Bolsamanía
Bolsamania | 24 set, 2021 14:25
ep archivo   detalle del logo de enagas en la sede de la empresa de infraestructuras de gas natural
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Enagás i el seu soci a Xile, el fons canadenc Omers, estudien la venda de les seves participacions a la planta de regasificació Quintero, en aquest país. Ambdues compten, respectivament, amb un 45,4% i 34,6% de participació i deuen haver contractat Rothschild i Credit Suisse per a l'operació. La valoració de l'operació podria arribar als 1.000 milions d'euros.

Enagas
13,765
  • 0,51%0,07
  • Max: 13,86
  • Min: 13,67
  • Volume: -
  • MM 200 : 15,13
17:35 28/03/24

Per la seva banda, un 20% està en mans de l'estat xilè a través de l'empresa Enap que en principi es mantindria en l'accionariat. Aquesta companyia té dret de tempteig sobre aquestes accions.

GNL Quintero és una terminal de gas natural liquat construïda el 2009 per a recepció, descàrrega, emmagatzematge i regasificació a la Badia de Quintero, al centre del país i a prop de la capital, Santiago. Té tres tancs amb una capacitat total d'emmagatzematge de més de 330.000 metres cúbics. Enagás va entrar a Quintero el 2012 i va anar sumant participacions progressivament fins a adquirir la majoria de la instal·lació.

Per als analistes de Renta 4, l'operació "entraria en la seva estratègia de rotació d'actius madurs i permetria obtenir una plusvàlua respecte a la nostra valoració a prop de 120 milions d'euros, una mica per sobre del 2% del la capitalització de mercat". No obstant això, consideren que el preu "podria tenir impacte en el preu objectiu", ja que "es genera certa incertesa pel destí dels fons".

"Veurem si la companyia té alguna opció d'inversió identificada o si per contra podria destinar-lo a millorar la seva política de dividends", afegeixen, al mateix temps que reiteren la seva recomanació de mantenir i el preu objectiu de 19,21 euros per acció.

De la seva banda, des de Bankinter coincideixen a assenyalar que la venda "està en línia amb l'estratègia del grup de rotació d'actius". D'acord amb diferents fonts de premsa, el preu de venda de Quintero podria superar els 1.000 milions, per tant, Enagás podria rebre més de 450 milions per la seva participació de el 45,4%. El valor en llibres de la participació són 333 milions d'euros, xifra que portaria a unes plusvàlues de més de 120 milions amb la venda, esmenten.

En materialitzar-se l'operació a aquests preus "serien bones notícies per a Enagás". En qualsevol cas, creuen que "l'impacte seria moderat, ja que la participació en Quintero representa tan sols un 5,6%% de la capitalització borsària del grup". Fixen el seu consell a compra' i el preu objectiu als 20 euros.

contador