Els bancs pateixen: Draghi torna incidir en una possible baixada de tipus

El president del BCE ha parlat des de Sintra

Nieves Amigo
Bolsamania | 18 jun, 2019 12:38
bankia286x185

Els bancs se situen aquest dimarts entre els pocs valors que cotitzen en vermell dins de l'IBEX. Bankia es deixa un 3%; Bankinter perd un 1,66%; Sabadell retrocedeix un 1,43%; CaixaBank perd un 1,7%; BBVA cau un 0,7%; i Santander cotitza amb retallades del 0,66%. El discurs de Mario Draghi des de Sintra ha penalitzat les entitats financeres, que estaven mostrant intranquil·les des de primera hora.

El president del Banc Central Europeu (BCE) ha insistit en el seu plantejament 'dovish' i ha recalcat que una retallada de tipus és una possibilitat més, una eina amb la qual explica el banc central en cas de ser necessari. També ha afirmat que el programa de compra d'actius (QE) té un "marge de maniobra considerable".

El passat 6 de juny, amb motiu de la reunió de tipus del BCE, els bancs cotitzats espanyols també van viure una sessió de caigudes voluminoses. Mario Draghi va dir llavors que el BCE està preparat per retallar tipus i comprar actius i els bancs van rebre les seves paraules amb descensos. Això, sumat al fet que el banc central va canviar la seva orientació i va descartar una pujada de tipus almenys fins a la segona part de 2020.

RBC RETALLA TOTS ELS BANCS ESPANYOLS

Precisament les noves perspectives sobre els tipus d'interès han portat aquest dimarts els analistes d'RBC a retallar el preu objectiu de tots els bancs espanyols. Ho han fet abans que Draghi s'hagi pronunciat i hagi reafirmat el seu discurs des de Portugal.

RBC ha baixat el preu objectiu de Bankia fins a 2,10 des de 2,20 euros (infraponderar); el de Bankinter fins a 7,20 euros des de 7,60 euros (neutral); el de CaixaBank fins a 3,50 euros des de 3,70 euros (sobreponderar); el de Sabadell fins a 1,20 des d'1,30 (neutral); el de b(sobrepondearar); i el de Santander fins a 5,30 euros des de 5,50 (sobreponderar).

"En un entorn de tipus més baixos i amb un feble creixement de préstecs a Espanya, preferim tenir aquells bancs espanyols que 1) depenguin menys de l'N-II, 2) tinguin uns ingressos per comissions creixents i sostenibles; 3) hagin emprès un clar control de costos; 4) hagin invertit en la digitalització. En la nostra opinió, CaixaBank i BBVA destaquen. El nostre ordre de preferència a Espanya és: BBVA, CaixaBank, Santander, Sabadell, Bankinter i Bankia", expliquen aquests analistes.

contador