El Corte Inglés presenta un ERO, el primer de la seva història, que afecta 3.500 empleats

Bolsamanía
Bolsamania | 26 feb, 2021 15:51 - Actualitzat: 15:51
ep empresas- el corte ingles lanza financiacion 00 para las compras de clientes con tarjeta
EL CORTE INGLÉS - Archivo

El Corte Inglés ha presentat aquest divendres un nou pla estratègic en què es recull un ERO per a un màxim de 3.500 persones, segons avança Vozpópuli. És la primera vegada que la cadena de centres comercials posa sobre la taula una regulació d'ocupació d'aquestes característiques.

Està previst que aquest dissabte es produeixi una reunió amb els sindicats durant la qual se'ls comunicarà el nou pla d'ajust. El grup actualment compta amb 90.000 treballadors. L'ERO s'enmarcarà en un procés de sortides voluntàries amb ofertes econòmiques "millorades".

Després de la comunicació als sindicats, es crearà la comissió negociadora que serà la que estableixi les condicions del pla, entre les quals podrien figurar baixes incentivades.

L'ajust afectarà també als centres comercials. Després de tancar el centre de Linares (Jaen) i la conversió en un 'outlet' del de Guadalajara, la companyia estudiarà durant els pròxims mesos que altres tancaments es poden aprovar.

La companyia ja es va acollir al març de 2020 a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causa de força major per a un total de 25.900 empleats, després que el Govern decretés l'estat d'alarma per frenar l'expansió del coronavirus.

Aquest ERTO va afectar per tant gairebé el 29% de la plantilla total del grup, que ascendeix a una mica més de 90.000 empleats. Així, es van veure afectats 22.000 treballadors dels grans magatzems d'El Corte Inglés, 2.000 empleats de la cadena de moda Sfera i 1.900 empleats de Viatges El Corte Inglés.

contador