Dinamarca i Suècia declaren l'emergència energètica per fuites a Nord Stream

L'operadora de Nord Stream assegura que no pot dir quan es restauraran els gasoductes

Bolsamanía
Bolsamania | 27 set, 2022 12:06
gazprom nord stream 1 fera l objet d une maintenance du 11 au 21 juillet

Dinamarca i Suècia han declarat l'emergència energètica després de detectar-se fugides a Nord Stream. En concret, el gasoducte Nord Stream 1 que uneix Rússia i Alemanya té dues fuites de gas al mar Bàltic, una a la zona sueca i una altra a la danesa. A més, l'operadora assegura que no pot dir quan es restauraran els gasoductes.

La situació es produeix un dia després que s'anunciés una fuita al gasoducte paral·lel Nord Stream 2. No obstant, les fugues als dos gasoductes no afectaran el subministrament de gas a Europa.

"Les autoritats han estat informades ara que hi ha dues fugues més al gasoducte Nord Stream 1, que no està operatiu, però conté gas", ha indicat a AFP el ministre danès de Clima i Energia, Dan Jørgensen. "Hi ha dues fuites al Nord Stream 1: una a la zona sueca i una altra a la danesa. Estan molt a prop l'una de l'altra", ha informat a Reuters un portaveu de l'Administració Marítima sueca.

Entre les mesures que s'han pres, les autoritats sueques i daneses han advertit els vaixells que es mantinguessin allunyats de la zona mentre investiguen les possibles causes de les fuites i s'ha prohibit la navegació en un radi de 9 quilòmetres.

A més, l'administració marítima sueca també ha avisat les aeronaus que han de mantenir una "altitud de seguretat" al radi d'1 quilòmetre.

contador