Cirque du Soleil es declara en fallida i acomiadarà a 3.840 treballadors

La companyia té un deute d'uns 900 milions de dòlars

Bolsamanía
Bolsamania | 30 jun, 2020 11:26
cirque du soleil nayarit

Cirque du Soleil s'ha declarat en fallida. Els seus principals inversors, amb el suport de la província de Quebec (el Canadà), han presentat un pla de reestructuració que inclou l'acomiadament d'altres 3.840 treballadors, després d'haver fet fora al 95% del seu personal amb la suspensió d'espectacles per la pandèmia de coronavirus. L'empresa d'espectacles, una de les més famoses del món, ja arrossegava dificultats financeres que s'han vist agreujades, fins al punt que actualment el seu deute ascendeix a 900 milions de dòlars.

La companyia canadenca ha assenyalat en un comunicat, del qual es fa ressò Efe, que ha sol·licitat al Tribunal Superior provincial que li permeti reestructurar la companyia ja que els tres inversors del circ -l'estatunidenc TPG Capital, la xinesa Fosun Capital Group i la institució financera Caisse de dépôt et placement du Québec- aportaran 100 milions de dòlars.

Per part seva, el govern de Quebec injectarà altres 200 milions. Cal destacar que el fons d'inversions TPG té un 55% de la companyia, mentre que Fosun controla el 25% i l'entitat financera Caisse de Depot et Placement du Quebec, el 20% restant.

Cirque du Soleil, amb seu a la ciutat de Mont-real, farà una altra bateria d'acomiadaments, encara que assegura tenir "la intenció de tornar a contractar una substancial majoria dels empleats" que s'hagin vist afectats "quan ho permetin les condicions econòmiques, una vegada que es cancel·lin els tancaments obligatoris i es puguin reiniciar les operacions". La seva idea, a més, és la d'establir dos fons per valor de 20 milions de dòlars per a compensar al seu personal i a contractistes.

"Durant els passats 36 anys, Cirque du Soleil ha estat una organització molt reeixida i rendible", ha afirmat Daniel Lamarre, president i conseller delegat de la companyia. Malgrat això, ha dit, "sense ingressos des del tancament forçat" de tots els seus espectacles a causa del Covid-19, la direcció s'ha vist obligada a actuar "de manera decisiva per a protegir el futur de la companyia".

DEUTE DE 900 MILIONS

El mes de març passat, Cirque du Soleil va acomiadar a unes 4.680 persones, un 95% del seu personal, a causa de la cancel·lació dels seus espectacles i s'enfronta a la suspensió de pagaments. En aquest moment duia a terme 44 funcions a tot el món.

La companyia té un deute d'uns 900 milions de dòlars, fruit de l'acord que va aconseguir en 2015, valorat en 1.500 milions de dòlars, pel qual el fons d'inversions estatunidenca TPG es va fer amb una participació majoritària de la companyia.

El problema és que ara el procés de fallida estableix que durant els pròxims 45 dies altres entitats poden presentar ofertes per Cirque du Soleil, per la qual cosa serà el Tribunal Superior de Quebec qui decideixi quina és la guanyadora.

contador