César Alierta, expresident de Telefónica, en coma induït després d'un segon infart

Es troba ingressat en un hospital de Madrid en estat greu

Bolsamanía
Europa Press | 07 ago, 2020 17:13
ep cesar alierta ex presidente de telefonica
EUROPA PRESS - Archivo

L'ex president de Telefónica, César Alierta, es troba en coma induït, ingressat en un hospital de Madrid després d'haver empitjorat la seva salut cardiovascular, segons han confirmat a Europa Press fonts properes a l'empresari aragonès.

Alierta, que és l'actual president de la Fundació Telefònica, va sofrir una aturada cardíaca el mes de juliol, per la qual va estar ingressar a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI), segons ha informat 'L'Economista'.

L'empresari, de 75 anys, va ser president de Telefónica durant gairebé 16 anys (2000-2016), període durant el qual la companyia va experimentar el canvi "més radical" dels seus 90 anys de trajectòria, amb l'augment de la seva presència internacional, la diversificació dels seus negocis i l'aposta per la digitalització.

Abans d'incorporar-se a Telefónica, va ser president de Tabacalera, càrrec que va ostentar des de juny de 1996 fins al seu nomenament com a màxim responsable de l'operadora espanyola. Durant aquests anys va impulsar i va afavorir la fusió transfronterera amb la companyia francesa Seita, de la qual en va néixer Altadis.

Alierta va néixer a Saragossa el 5 de maig de 1945, és llicenciat en Dret per la Universitat de Saragossa i compta a més amb un Màster en Administració d'Empreses per la Universitat de Columbia (Nova York).

Entre els anys 1970 i 1985 va exercir el càrrec de director general de l'Àrea de Mercat de Capitals al Banco Urquijo i va ser president fundador de la Societat Beta Capital, càrrec que va compatibilitzar, des de 1991, amb la presidència de l'Institut Espanyol d'Analistes Financers.

El directiu va ser també membre del consell d'administració i de la comissió permanent de la Borsa de Madrid i conseller de Plus ultra, Companyia d'Assegurances i Reassegurances, Telefónica Internacional, Ibèria, IAG i Altadis, així com president del Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC), una entitat constituïda per 15 grans empreses, durant els seus sis anys d'existència (2011-2016). A més, el 2019 va incrementar la seva participació en el Real Zaragoza SAD fins a controlar un 49% de les accions de la societat.

contador