Cepsa retarda la seva sortida a borsa per la "inestabilitat dels mercats"

Estava prevista per aquest dijous

Nieves Amigo
Bolsamania | 15 oct, 2018 10:23
cepsa logo portada

Mubadala ha decidit endarrerir l'oferta de venda d'accions de Cepsa, adreçada a inversors institucionals i a empleats, en considerar que "la inestabilitat que pateixen els mercats afecta la valoració de la companyia". Estava previst que la petroliera saltés al parquet aquest dijous valorada en un màxim de gairebé 8.100 milions d'euros, segons el fullet d'oferta pública de venda (OPV).

Mubadala, accionista únic de Cepsa des de 2011, no ha comunicat la nova data de sortida a borsa de Cepsa, però ha recalcat la seva vocació de continuïtat com a inversor a llarg termini.

"El procés de presentacions a analistes i potencials inversors, en unes condicions desfavorables del mercat, ha reforçat la convicció de Mubadala del valor de Cepsa, de la solidesa del seu Pla Estratègic 2030, de la seva destacada posició de lideratge al mercat i potencial de creixement", ha assenyalat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Els esdeveniments econòmics internacionals més recents han sembrat una gran incertesa als mercats internacionals de capitals. En aquest escenari, la gana dels inversors internacionals s'ha retret de manera significativa i, per tant, la seva predisposició a participar en processos de sortida a borsa com el que estava duent a terme Cepsa", ha afegit.

contador