CCOO adverteix que l'ERO d'Indra podria afectar 70 treballadors del Santander

En opinió del sindicat és "duríssim i desproporcionat"

Bolsamanía
Europa Press | 22 oct, 2020 18:02
ep bunker del santander centro de procesamiento de datos
BANCO SANTANDER - Archivo

La Federació de Serveis de CCOO (Comissions Obreres) de Cantàbria ha advertit avui que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) proposat per Indra Solucions TI podria afectar els 70 treballadors del 'búnquer' del Banc Santander. En opinió del sindicat, això és "duríssim i desproporcionat".

CCOO ha explicat a través d'un comunicat que l'ERO de Indra ha posat sobre la taula l'acomiadament de 1.036 persones a tota Espanya. A més, podria perjudicar els 70 empleats que treballen per a l'empresa al Centre de Processament de Dades (CPD) que Banc Santander té a Solares, conegut com 'el búnquer del Santander'.

Ahir es va celebrar la primera reunió de la taula de negociació del ERO. L'empresa, segons ha assenyalat CCOO, ha plantejat l'acomiadament de més de mil treballadors per causes econòmiques, productives i organitzatives.

Aquestes persones se n'anirien amb una indemnització corresponent a 20 dies per any treballat, amb el màxim d'una anualitat, i els acomiadaments afectarien potencialment a tots els centres de treball de l'empresa.

Encara que l'empresa encara no ha donat a conèixer el nombre d'afectats a Cantàbria, sí que ha assenyalat que implica "potencialment a tots els centres". Aquest fet i la "subjectivitat" d'algun dels criteris establerts han despertat "una certa incertesa al global" de treballadors del búnquer.

El delegat sindical de CCOO a Indra i membre de la taula negociadora, Pablo Toyos, ha reconegut la seva "preocupació" per la possible afectació als treballadors del búnquer del Banc Santander, tot i ser conscient que "l'elecció de la seva ubicació a Cantàbria va ser una picada d'ullet més del Grup Santander a la terra que el va veure néixer per a contribuir a la creació de llocs de treball de futur a la regió i de la importància que han suposat apostes com aquesta, o més actualment el Centro Botín, per a la nostra comunitat".

A més, Toyos ha destacat que "la càrrega de treball no ha parat d'augmentar i s'ha estat funcionant al 100% malgrat la pandèmia" i s'ha referit a la situació de la plantilla global del departament --la de Madrid i Cantàbria--, que "ha sofert una reducció considerable aquest últim any, en no haver renovat les baixes que s'han produït". Per això, el sindicalista ha dit que mantenen "una certa calma, perquè seria una cosa impensable amb aquests antecedents".

La pròxima reunió de la taula negociadora del ERO serà dimecres que ve 28, a les 11.00 hores.

contador