Brussel·les ultima una multa històrica sobre Google per abús amb Android

S'especula amb que podria ascendir a 4.000 milions d'euros i es donaria a conèixer aquest dimecres

Bolsamanía
Bolsamania | 18 jul, 2018 10:55
google
Wikimedia Commons

La Comissió Europea ultima una multa rècord sobre Google (Alphabet) per abús de posició dominant a través de Android en exigir a fabricants de dispositius mòbils que tenen aquest sistema operatiu la instal·lació per defecte de determinades aplicacions, com Google Search o el navegador Chrome.

Segons informa Reuters, les autoritats europees anunciaran previsiblement aquest dimecres la sanció. Aquesta estava preparada per a la setmana passada però l'Executiu comunitari va decidir retardar-la per la visita del president nord-americà, Donald Trump, a Brussel·les per acudir al cim de líders de l'OTAN.

L'agència precisa, citant fonts properes al cas, que la multa per abús de posició dominant amb Android podria superar la de 2.400 milions imposada en 2017 al gegant tecnològic per afavorir de forma sistemàtica a Google Shopping, el seu servei de comparació de preus. El diari belga 'Le Soir' eleva la sanció a uns 4.000 milions d'euros.

Segons les normes de la Unió Europea (UE), la multa podria ascendir al 10% del volum d'ingressos global d'Alphabet. En 2017, la matriu de Google va registrar una xifra de negocis de 110.855 milions de dòlars (94.742 milions d'euros).

La Comissió Europea va obrir la recerca per a Android en 2015 i va acusar formalment a Google un any després d'aplicar una estratègia “per mantenir i reforçar la seva posició dominant en la cerca general en Internet”.

Brussel·les va explicar llavors que al voltant del 80% dels dispositius mòbils intel·ligents a Europa i al món funcionen amb *Android. A més, Google té una quota de mercat superior al 90% als mercats de serveis de cerca general en Internet, sistemes operatius amb llicència per ‘smartphones’ i tendes d'aplicacions per Android.

contador