Boeing admet que va cometre un error i lamenta perdre la confiança del client

Així ho ha declarat el president executiu de la companyia

Bolsamanía
Europa Press | 17 jun, 2019 13:56 - Actualitzat: 13:56
ep la faa podria levantarvetolos 737 maxfinalesjunio
Grant Hindsley - Archivo

BOEING CO

164,330

02:04 25/04/24
-2,87%
-4,85

El president executiu de Boeing, Dennis Muilenburg, ha admès aquest diumenge que la companyia va cometre un error en implementar un defectuós sistema d'advertència a la cabina del seu model 737 MAX i ha lamentat que això suposi la pèrdua de confiança per part dels clients en l'empresa.

Muilenburg ha reconegut que Boeing no es va comunicar "clarament" amb els reguladors i clients, però ha defensat l'estratègia d'enginyeria i disseny del programari de control de vol que es troba al centre de les investigacions a causa dels accidents registrats.

Així mateix, ha assegurat que els errors registrats han estat revisats pels reguladors a nivell global. El directiu, que ha estat qüestionat pel disseny del MAX i per la gestió de la crisi al comandament de Boeing, ha revelat que l'empresa està "veient que hi ha cada vegada més convergència entre els reguladors" sobre quan hauria de tornar a operar l'avió.

Muilenburg espera que el MAX torni a volar aquest any i ha destacat que el 90 per cent dels clients ha participat en les sessions de simulador amb el seu actualitzat programari MCAS (Sistema d'Augment de les Característiques de Maniobra, per les seves sigles en anglès), en moments en què la companyia prepara un vol de certificació amb els reguladors.

En ser consultat sobre els errors a l'hora de detectar els errors del programari MCAS, Muilenburg ha assenyalat que "efectivament s'hi poden fer millores". "Això ho entenem. Farem aquestes millores", ha garantit.

Els comentaris de Muilenburg, que han tingut en la vigília del Saló Aeronàutic de París, posen l'accent en els esforços de Boeing per mostrar un to diferent a l'expressat els dies posteriors a l'accident de l'avió de Lion Air ocorregut a l'octubre, quan va plantejar dubtes sobre la capacitat del pilot i el manteniment de l'aeronau en qüestió.

contador