BBVA, Santander... la banca es beneficia del repunt en la rendibilitat dels bons

També de l'optimisme d'Ana Botín amb el creixement econòmic d'Espanya

César Vidal
Bolsamania | 17 jun, 2021 13:39 - Actualitzat: 18:34
bancos nueva
Alberto Sánchez

BBVA ha pujat un 1,6% en l'IBEX, encara que ha arribat a rebotar més del 4%, mentre la resta de bancs del selectiu, com Santander, Sabadell, Bankinter i CaixaBank, han tancat en vermell després d'una obertura alcista. Tot això després que la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units hagi anticipat per 2023 les primeres pujades de tipus d'interès i del gran optimisme d'Ana Botín amb Espanya.

BBVA
10,660
  • 0,38%0,04
  • Max: 10,66
  • Min: 10,46
  • Volume: -
  • MM 200 : 8,01
17:35 23/04/24

Tot i que aquesta previsió de la Fed no afecta directament la banca europea, que depèn de la política monetària del Banc Central Europeu, el to més 'hawkish' del banc central nord-americà ha provocat una pujada en el rendiment dels bons, tant nord-americans com europeus, la qual cosa és positiva per al sector bancari del Vell Continent.

No obstant això, el rendiment del bo espanyol a 10 anys, que ha arribat a repuntar un 7%, cau ara un 2%, fins al 0,42%

En el cas de BBVA, el banc basc s'ha beneficiat també d'una petita pujada de valoració per part de JP Morgan, fins a 6,80 euros per acció des de 6,60 euros per títol. Aquests experts, tal com ha publicat Bolsamanía recentment, consideren el banc basc una de les seves principals apostes entre les entitats financeres europees.

A més, la banca descompta les molt optimistes declaracions realitzades aquest dimecres per Ana Botín. La presidenta de Santander va comentar que Europa i Espanya "sortiran del mapa" durant els pròxims trimestres pel que fa al creixement econòmic.

contador