BBVA es desploma per la supressió de comissions bancàries a Mèxic

El govern de López Obrador vol anul·lar comissions com a consulta de saldo, retirada d'efectiu o transferències

  • BBVA és el banc espanyol amb més exposició al mercat mexicà
Bolsamanía
Bolsamania | 09 nov, 2018 11:15 - Actualitzat: 18:07
francisco gonzalez bbva portada

BBVA

10,420

17:35 18/04/24
1,96%
0,20

El segon banc espanyol, BBVA, ha patit una nova jornada nefasta en borsa. S'ha desplomat el 5,86% fins als 4,91 euros, després de marcar un nou mínim anual intradia als 4,85. La raó està a Mèxic. El Moviment de Regeneració Nacional (Bruna), el partit d'Andrés Manuel López Obrador, va presentar ahir una iniciativa per restringir els cobraments de les comissions bancàries als usuaris.

La Borsa de Mèxic va registrar fortes pèrdues ahir a la nit, i va acabar amb una baixada del 5,8%, la caiguda més gran des de novembre de 2016, quan Donald Trump va ser elegit president dels Estats Units. Els més afectats de la caiguda a Mèxic van ser els bancs.

Consulta de saldos, transferències interbancàries o retirada d'efectiu són alguns dels 12 nous supòsits en què el projecte de llei del govern de López Obrador prohibeix a les entitats bancàries cobrar recàrrecs als usuaris.

"La banca mexicana ocupa el tercer lloc de l'Amèrica Llatina a registrar majors guanys respecte als seus ingressos totals pel cobrament d'altes comissions als seus clients. És fonamental protegir l'economia de les famílies mexicanes, així com la de les pimes, en un entorn de voracitat financera", va defensar la senadora Bertha Caraveo Camarena durant la presentació de la iniciativa.

BBVA és el banc espanyol amb més exposició al mercat mexicà, gràcies a la seva xarxa d'oficines a través de BBVA Bancomer. Per al grup espanyol, Mèxic és el seu segon mercat i aporta a prop del 41% del benefici global.

Santander també té presència al mercat asteca, encara que si escau, Mèxic suposa a prop del 8% dels seus guanys totals, per darrere d'altres mercats com el brasiler. No obstant això, la seva caiguda en borsa no està sent tan voluminosa, amb una pèrdua del -1,80%.

contador