BBVA acaba el 'forensic' i dedica un apartat de la seva web al cas Villarejo

L'entitat reitera el seu "ferm compromís" amb l'aclariment dels fets

Bolsamanía
Bolsamania | 14 ago, 2019 12:25 - Actualitzat: 12:26
ep presidentebbva carlos torres vila duranteintervencionencuentro edufin summit 2019 digitalizacioneducacion financiera una nuevapara cubrir oportunidades organizadobbva
Eduardo Parra - Europa Press

BBVA

10,505

17:35 25/04/24
-0,43%
-0,05

Les línies de recerca originals de l'auditoria forensic que BBVA va encarregar a PwC, Garrigues i Uría ja han conclòs, segons explica el banc en un comunicat publicat en un nou apartat de la seva web corporativa que l'entitat ha creat per recollir la informació relativa al procés judicial que investiga la relació del banc amb l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo a través de la seva empresa Grup Cenyt. En ell, BBVA recull els comunicats que va publicant sobre el cas i, fins i tot, inclou un gràfic amb la cronologia del cas.

"Les línies de recerca originals del forensic ja han estat finalitzades, sense perjudici d'altres línies que es puguin iniciar mentre la investigació judicial segueixi en curs", indica l'entitat, que afirma que ha compartit ja amb la Justícia els "troballes rellevants" de la investigació. El banc no pot compartir els seus resultats, atès que es tracta d'un procés judicialitzat, segons al·lega.

Així, l'entitat posa fi a l'auditoria forensic que aquestes empreses han trigat set mesos a realitzar i que va ser una ampliació de la investigació interna que el banc va posar en marxa el juny de 2018, quan es van començar a conèixer les informacions que relacionaven l'excomissari amb l'entitat.

L'entitat va ser recentment imputada en la causa penal que investiga la contractació dels serveis de Villarejo entre 2004 i 2017 per part de BBVA després que la Fiscalia així ho sol·licités en considerar que el banc està implicat en els delictes de suborn, corrupció i revelació de secrets.

En aquest nou apartat de la seva web corporatiu, la posada en marxa ha avançat Expansión, el banc recorda que el cas, de moment, no ha tingut "cap impacte directe rellevant provocat per aquesta situació" en el seu "negoci, inversors o l'evolució de l'acció", com ja va manifestar el seu conseller delegat, Onur Genç, durant la presentació dels resultats semestrals de l'entitat.

Tot i això, l'executiu va reconèixer que el cas té, "evidentment" un impacte reputacional. Segons ha dit, els analistes no han mostrat de moment preocupació respecte al cas, si bé, va admetre que podria haver-la entre els clients. "No ens agrada aparèixer als mitjans per alguna cosa així i clar que va a impactar en els empleats i clients, però no hem identificat un impacte directe en el negoci", ha apuntat.

contador