Arquia Banca adquireix a Bantierra la seva xarxa de Caixa Advocats

L'entitat cooperativa de professionals, en procés de transformació en banc, es fa amb una cartera de 25.000 clients

Bolsamanía
Bolsamania | 24 jul, 2017 13:25
javoiernavarro arquia
Archivo / Bolsamanía

Arquia Banca, entitat especialitzada en el servei a professionals, ha aconseguit un acord amb Bantierra per a l'adquisició del negoci bancari de Caixa Advocats, entitat de referència per al col·lectiu jurídic. L'operació, subjecta a l'obtenció de les oportunes autoritzacions reglamentàries, permetrà a Arquia avançar cap a l'objectiu de creixement fixat en el Pla Estratègic 2016-2019 i reforçar el seu posicionament com a banca per a professionals i empreses, especialitzada en grans patrimonis i en la gestió de les necessitats de finançament dels col·lectius professionals.

Caixa Advocats –fins ara integrada en Bantierra- compta amb presència a Catalunya, Madrid i la Comunitat Valenciana, una cartera de més de 25.000 clients i un volum de negoci de 600 milions d'euros, gestionat a través d'una xarxa de 12 oficines, 3 delegacions –dues d'elles especialitzades a oferir serveis per a empreses- i 18 agents financers. Després de la integració, Caixa Advocats continuarà desenvolupant la seva activitat amb la mateixa marca referent per als professionals del Dret.

Javier Navarro, President d'Arquia Banca, afirma que "aquesta operació suposa una important aposta per a la nostra entitat, reforçant el nostre model de banca especialitzat en l'assessorament a professionals. Es tracta d'un pas més per afermar el nostre creixement, en línia amb el Pla Estratègic 2016-2019. Volem créixer i estar al costat dels professionals, per això, mitjançant aquesta operació, ens acostem a un dels col·lectius més importants del nostre país, el dels advocats".

Per la seva banda, el Director General de Bantierra, Luis Ignacio Lucas, va destacar "que l'operació permet a l'entitat concentrar els esforços a les seves zones geogràfiques de referència i en els sectors tradicionals i prioritaris per a nosaltres com el primari, les pimes, els autònoms i les famílies".

La integració permetrà que els clients de Caixa Advocats puguin beneficiar-se dels serveis i l'assessorament personalitzat del Grup Arquia Banca, gràcies a la seva xarxa de 25 oficines situades a les principals ciutats del país i que sumen capacitat d'atenció personalitzada per a aquest col·lectiu professional.

Des del 2016 Arquia Banca ha potenciat molt el seu segment de banca privada i la gestió de grans patrimonis, gràcies a la compra d'un paquet majoritari de la societat d'assessorament financer PROFIM, amb una cartera de més de 1.000 clients i un volum de negoci gestionat de 350 milions d'euros. Arquia Banca, que en 2018 iniciarà la seva expansió a Portugal amb dues oficines a Lisboa i Porto, va tancar el passat exercici amb un benefici net de 8,7 milions d'euros. L'entitat Banca ha obtingut resultats positius de manera ininterrompuda des de la seva fundació.

Recentment Arquia Banca (Caixa d'Arquitectes S. Coop de crèdit) ha iniciat el procés per a la transformació en Arquia Bank com a part dels objectius de creixement de l'entitat, en línia amb el seu Pla Estratègic 2016-2019. "La transformació de societat cooperativa de crèdit en una entitat bancària, aspecte que es farà efectiu després de l'autorització de la Secretaria General del Tesoro i Política Financera, permetrà a Arquia Banca respondre millor als desafiaments que planteja en el model financer actual, comptant amb una elevada especialització en l'assessorament a professionals de tot tipus de sectors", explica l'entitat financera.

contador