Viatges gratis a Renfe: es bonificarà el 100% dels abonaments de setembre a desembre

Vàlid per als bitllets multiviatge de Cercanías, Rodalies i mitja distància de Renfe

Bolsamanía
Bolsamania | 12 jul, 2022 18:33
ep el presidente del gobierno pedro sanchez interviene durante la primera jornada de la 26 edicion
Eduardo Parra - Europa Press

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que el Govern bonificarà el 100% dels abonaments de diversos viatges per a Cercanías, Rodalies i trens de mitjana distància operats per Renfe, de manera que passaran a ser gratuïts des de l'1 de setembre aquest any fins al 31 de desembre.

"Em deixaré la pell per defensar la classe mitjana treballadora del país", ha afirmat el president durant el seu discurs d'obertura a la vint-i-sisena edició del Debat sobre l'Estat de la Nació al Congrés dels Diputats.

Aquesta mesura amplia la presa el passat 25 que juny, que ja va establir una reducció del 50% per a aquest tipus d'abonaments, que cal ampliar atesa la ràpida evolució de la situació geopolítica i la necessitat d'assegurar al màxim la mobilitat quotidiana obligada dels ciutadans.

Es tracta d'una mesura que impulsa al màxim l'ús d´aquest tipus de transport públic col·lectiu per garantir la mobilitat obligada quotidiana amb un mitjà de transport segur, fiable, còmode, econòmic i sostenible, en una conjuntura extraordinària d'increment sostingut dels preus de l'energia i els combustibles, ha defensat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en una nota.

Aquesta mesura es finançarà a través d'un crèdit extraordinari que s'aprovarà en el mitjà normatiu corresponent que les reguli, ha afegit el departament que dirigeix ​​Raquel Sánchez.

"Sóc plenament conscient de les dificultats quotidianes de la majoria de la gent. Sé que el salari cada cop dona per menys, que costa arribar a final de mes, que la cistella de la compra cada vegada és més cara. Em faig càrrec", ha assumit el president durant la intervenció.

contador