S&P reafirma el ràting 'AAA/A-1+' d'Austràlia, però situa la seva perspectiva en negatiu

"Creiem que l'economia australiana caurà en recessió per primera vegada en gairebé 30 anys"

Nieves Amigo
Bolsamania | 08 abr, 2020 16:47
Australia flag

L'agencia S&P ha reafirmat el ràting 'AAA' a llarg termini i 'A-1+' a curt termini d'Austràlia, però ha situat la seva perspectiva en negatiu (abans, 'estable').

"El brot de Covid-19 ha desencadenat a Austràlia una greu crisi econòmica i fiscal. Preveiem que l'economia australiana entri en recessió per primera vegada en gairebé 30 anys, causant una deterioració substancial del marge fiscal del govern", estima l'agència. "Els grans dèficits pressupostaris que projectem per als exercicis fiscals 2020 i 2021 són probablement temporals, i no representen un afebliment estructural del rendiment fiscal. No obstant això, és probable que el deute públic net i el cost relatiu dels interessos es mantinguin a nivells elevats durant diversos anys", afegeix.

S&P assenyala que, juntament amb les seves sòlides institucions i una política monetària creïble, els resultats fiscals típicament sòlids d'Austràlia continuen sent una fortalesa per a la qualificació. "De totes maneres, Austràlia continua sent susceptible a les vulnerabilitats associades al seu elevat endeutament extern i domèstic", precisa S&P.

L'agència avisa que podria rebaixar aquesta qualificació durant els pròxims dos anys si el brot de Covid-19 causa un mal econòmic més sever o prolongat que el que es preveu actualment. En canvi, la perspectiva podria tornar a ser estable si l'equilibri fiscal del govern millora d'acord amb les seves expectatives a mesura que l'economia es recupera, o bé si la posició externa d'Austràlia també millora.

contador