Schroders preveu una taxa d'atur als EUA del 8% a finals del segon trimestre

Divendres passat es va anunciar el major augment mensual des de gener de 1975

Nieves Amigo
Bolsamania | 06 abr, 2020 17:13
ep wall street during coronavirus pandemic
Natan Dvir

Les devastadores dades de l'atur als Estats Units de març, que es van publicar el divendres, han posat de manifest les dures conseqüències econòmiques del Covid-19 en l'àmbit laboral. "La caiguda de les ocupacions no agrícoles és la pitjor registrada des de març de 2009, i posa fi abruptament a la ratxa de 113 mesos de dades positives", indica Azad Zangana, economista i estratega sènior de Schroders.

Schroders preveu que la taxa de desocupació dels EUA arribarà al 8% a la fi del segon trimestre. El divendres es va comunicar un increment de fins al 4,4%, sis dècimes pitjor del que anticipaven els analistes (3,8%). Cal recordar que la xifra venia de marcar mínims de fa 50 anys, en un 3,5%. "El que és més alarmant és la grandària del salt, el major augment mensual des de gener de 1975", subratlla Zangana.

Però adverteix l'Oficina d'Estadístiques Laborals dels EUA que el període reflectit per l'estudi és anterior a la majoria dels tancaments de negocis relacionats amb el brot. De fet, les dades sobre les sol·licituds inicials de subsidis d'atur (assegurança social), mostren més de 10 milions de noves sol·licituds en les quatre setmanes fins al 28 de març.

"A mesura que es publiquin més dades que mostrin l'abast de la crisi econòmica que s'està desencadenant, els encarregats de la formulació de polítiques (fiscals i monetàries) podrien tornar amb més mesures d'estímul. La nostra previsió és que la taxa de desocupació dels EUA arribi al 8% a la fi del segon trimestre. Clarament, estem veient només la punta de l'iceberg i el començament d'una recessió molt profunda", avisen des de Schroders.

contador