Sarkozy, condemnat a tres anys de presó per corrupció i tràfic d'influències

Es converteix en el primer cap de l'Estat de França en ser sentenciat a una pena de presó

Bolsamanía
Bolsamania | 01 mar, 2021 19:01
affaire-des-ecoutes-nicolas-sarkozy-clame-son-innocence

L'expresident francès, Nicolas Sarkozy, ha estat condemnat a tres anys de presó per corrupció i tràfic d'influències, per la qual cosa es converteix en el primer cap de l'Estat de França en ser sentenciat a una pena de presó.

El cas va començar el 2014, en el marc del cas de les escoltes telefòniques, en el qual Sarkozy era sospitós d'haver intentat subornar un magistrat del Tribunal de Cassació, Gilbert Azibert, per obtenir informació relacionada amb les acusacions d'haver acceptat cobraments il·legals de l'hereva de l'Oréal, Liliane Bettencourt, per a la seva campanya presidencial de 2007.

A canvi d'aquesta informació, l'expresident li hauria ofert al jutge un treball a Mònaco. Les converses telefòniques entre Sarkozy i el seu advocat Thierry Herzog van sortir a la llum gràcies a unes punxades telefòniques d'alguns jutges francesos després que l'expresident abandonés el càrrec, en relació amb la investigació sobre el presumpte finançament il·legal de la seva campanya electoral.

Segons el parer del Tribunal de París, Sarkozy, el seu advocat defensor i un alt magistrat van cometre diversos delictes: violació del secret d'una instrucció penal, intercanvi de favors professionals, corrupció activa i passiva al més alt nivell del poder polític i judicial de l'estat.

No obstant això, presentarà un recurs suspensiu, a l'espera d'un nou procés i una nova sentència. A curt termini, l'expresident no entrarà a la presó, i podrà beneficiar-se de mesures suspensives. La justícia va descobrir aquesta trama gràcies a una altra investigació judicial, sobre el presumpte finançament líbia de la campanya presidencial de Nicolas Sarkozy el 2007.

contador