L'FDIC vol que la gran banca dels EUA cobreixi part dels costos de les fallides

La Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits s'enfronta a unes despeses de gairebé 23.000 milions

Bolsamanía
Bolsamania | 30 mar, 2023 15:12 - Actualitzat: 15:12
svb 20230310154413

Les fallides bancàries de Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank poden sortir cares a les grans entitats dels EUA. La Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC, per les sigles en anglès) s'enfronta a uns costos de gairebé 23.000 milions de dòlars i vol que els bancs més forts del país facin front a part d'aquestes despeses, segons Bloomberg, que cita fonts amb coneixement de l'assumpte.

A través de la realització d'una "avaluació especial" sobre la indústria, que serà presentada al maig, des de l'organisme es preveu apuntalar el fons d'assegurança de dipòsits de 128.000 milions de dòlars que es veurà afectat després dels col·lapses recents de Silicon Valley Bank i Signature Bank.

L'FDIC estima que el cost de la fallida de Silicon Valley Bank per al Fons d'Assegurança de Dipòsits (DIF) serà d'aproximadament 20.000 milions de dòlars. Tot i que el cost exacte es determina quan l'FDIC posi fi a l'administració judicial. En el cas de Signature Bank, el cost seria proper als 2.500 milions de dòlars.

Els funcionaris estan examinant alternatives diferents per limitar l'efecte sobre els bancs regionals i consideren que traslladar part d'aquesta càrrega a les institucions més grans és l'opció políticament més acceptable.

Aquesta avaluació tindria un impacte significatiu en empreses com Bank of America, JPMorgan i Wells Fargo, cadascun dels quals podria haver de fer front a càrrecs multimilionaris.

Amb tot, la solució proposada per l'FDIC encara es troba a les primeres etapes de discussió, i se n'espera una decisió al maig.

A aquesta situació cal afegir-hi que alguns grans bancs ja estan sota pressió per enfortir el balanç d'un altre banc regional en problemes, com és el cas de First Republic, després d'un primer rescat de 30.000 milions de dòlars, i davant d'una possible nova injecció de capital a l'entitat amb seu a San Francisco.

contador