L'economia dels EUA cau un 2,7% durant el tercer trimestre, una dècima millor del que s'estimava

Va registrar una gran millora, després que el PIB es contragués un 9% durant el segon trimestre

Bolsamanía
Bolsamania | 25 nov, 2020 19:25
ep bandera de eeuu
TWITTER - Archivo

El Producte Interior Brut (PIB) dels EUA va experimentar una contracció del 2,7% durant el tercer trimestre en comparació amb el mateix període del 2019, segons la segona estimació de la dada aquest dimecres per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica de Govern (BEA, per seves sigles en anglès), que millora en una dècima la xifra pronosticada inicialment.

L'Oficina ha explicat que les revisions a l'alça en la inversió fixa no residencial, en la inversió residencial i les exportacions es van compensar per les revisions a la baixa de la inversió en inventaris privats, de la despesa del govern i de la despesa dels consumidors.

D'aquesta manera, l'economia nord-americana va registrar una gran millora entre juliol i setembre, després que el PIB es contragués un 9% durant el segon trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat.

La despesa de les llars va caure un 2,9% durant el trimestre, una dècima millor que la previsió anterior, enfront del descens del 10,2% del trimestre precedent. De la seva banda, la inversió de les empreses va experimentar una contracció del 2,7%, en comparació amb el 3,5% que la BEA havia estimat el mes passat. Durant el segon trimestre, la caiguda va ser del 17,5%.

De la seva banda, les exportacions van caure un 15,6%, una dècima millor que la primera estimació, i les importacions van observar un descens del 9,3%, tres dècimes millor.

En termes anualitzats, és a dir, extrapolant les dades del trimestre en el conjunt de l'any (la forma preferida per la BEA per informar de les dades), el PIB del país va experimentar un increment del 33,1% durant el trimestre, la mateixa xifra que l'estimació anterior. Durant el segon trimestre, la caiguda anualitzada va ser del 31,4%.

Durant el trimestre, els ingressos disponibles dels nord-americans es van contraure un 16%, al mateix temps que la taxa d'estalvi va arribar al 16,1%, gairebé deu punts menys que durant el trimestre anterior.

contador