Juncker, convençut que Trump no imposarà aranzels als cotxes de la UE

Els EUA té fins al 14 de novembre per decidir si aplica noves tarifes

Bolsamanía
Bolsamania | 08 nov, 2019 18:09
juncker trump portada

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, està convençut que el president nord-americà, Donald Trump, no imposarà nous aranzels als vehicles europeus. Els EUA té fins al 14 de novembre per decidir si aplica noves tarifes de fins al 25% als cotxes de la UE, però el luxemburguès ho descarta del tot.

"Trump farà algunes crítiques, però no hi haurà tarifes als automòbils", ha dit Juncker al diari alemany Sueddeutsche Zeitung, segons recull Reuters. Tal és el convenciment del president de la Comissió, que ha insistit que el republicà "no ho farà". "Estàs parlant amb un home completament informat", ha remarcat.

La decisió, que Trump ha d'adoptar durant els propers dies, ja es va retardar una vegada per un període de sis mesos, i els experts en comerç diuen que ara podria tornar a passar el mateix. I això que el nord-americà no ha deixat de tensar la relació comercial amb la UE des de la seva arribada a la Casa Blanca. Primer, va donar carpetada a les negociacions amb Europa per segellar un acord comercial que l'anterior Administració havia iniciat.

I després, va anunciar una bateria d'aranzels contra productes europeus. La mateixa estratègia que ha seguit amb la Xina, potència amb la qual està a prop de signar l'acord. Pel que fa a la UE, Trump ha anunciat aranzels a l'acer i alumini, que va fer que Europa prengués represàlies amb impostos sobre 2.800 milions d'euros de béns nord-americans.

Ara queda saber què passarà amb els anunciats aranzels als vehicles europeus. El president de la Comissió Europea creu que Trump no seguirà endavant amb això malgrat les paraules del dirigent dels EUA, que ha arribat fins i tot a dir que les importacions nord-americanes de cotxes europeus representen una amenaça per a la seguretat nacional.

SUPORT DE L'OMC

L'octubre els EUA va anunciar aranzels sobre 7.500 milions de dòlars de béns europeus, en represàlia per les ajudes de la UE a Airbus, que segons Trump havien posat en una situació de desavantatge a companyies nord-americanes com Boeing. Aquesta decisió va ser recolzada per Organització Mundial de Comerç (OMC), de manera que es va convertir en la major represàlia aranzelària autoritzada per l'organisme internacional. Brussel·les ja ha dit que hi haurà contestació.

contador