Itàlia destinarà 3.000 milions d'euros a mantenir baixa la factura de la llum

El primer ministre Draghi ha demanat mesures a nivell europeu

Bolsamanía
Bolsamania | 24 set, 2021 14:59
ep el primer ministro italiano mario draghi este viernes en la xxxvi reunion anual del cercle
DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS)

El govern italià ha anunciat aquest dijous noves mesures destinades a mantenir baixes les factures de gas i electricitat aquest hivern, després que s'anticipés una pujada de preus de fins al 40% a partir del pròxim mes.

El primer ministre italià, Mario Draghi, ha anunciat mesures per valor de 3.000 milions d'euros per aconseguir aquest objectiu. En declaracions a la patronal Confindustria, Draghi ha dit que les mesures se centraran especialment en els més pobres i vulnerables.

"En absència d'una intervenció governamental, durant el pròxim trimestre, el preu de l'electricitat podria augmentar al voltant d'un 40%, i el del gas, un 30%", ha anticipat Draghi.

"Per aquesta raó, hem decidit eliminar per a l'últim trimestre de l'any els costos de sistema de gas per a tothom, i de l'electricitat per a les famílies i les petites empreses", ha afegit.

Els costos de sistema s'afegeixen a les factures d'energia per cobrir des dels incentius a les fonts d'energia renovables fins al desmantellament de les centrals nuclears.

Draghi ha explicat que el Govern també impulsarà les bonificacions energètiques per als col·lectius menys afavorits, en un paquet de més de 3.000 milions d'euros, que segueix als 1.200 milions d'euros promesos al juny.

L'excap del Banc Central Europeu ha precisat que moltes de les raons de l'augment dels preus de l'energia són temporals, però ha demanat que es prenguin mesures a llarg termini, fins i tot a nivell europeu, per solucionar el problema, entre elles la diversificació dels subministraments.

Europa s'enfronta a la pujada dels preus de l'energia mentre la seva economia es recupera de la pandèmia del coronavirus, i a mesura que s'acosta l'hivern, mentre les reserves de gas natural es troben en un nivell preocupantment baix.

La profunda transformació de la UE cap a un futur de baixes emissions de carboni, amb l'eliminació progressiva dels combustibles fòssils, està augmentant la pressió sobre el bloc i sobre les llars.

La Comissió Europea va dir aquest dimecres que està disposada a validar "mesures temporals a curt termini" per fer front als efectes d'una crisi energètica global.

contador