Escrivá retreu BBVA i CaixaBank pels seus ERO després de rebre ajuts públics

"Els dirigents de les institucions financeres han de ser conscients", els ha recriminat

Bolsamanía
Europa Press | 22 abr, 2021 17:50
ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva
Eduardo Parra - Europa Press

BBVA

10,505

17:35 25/04/24
-0,43%
-0,05

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha demanat a BBVA i CaixaBank que pensin en les ajudes públiques rebudes abans de proposar un ERO per retallar les seves respectives plantilles.

Caixabank
5,016
  • -0,32%-0,02
  • Max: 5,08
  • Min: 4,97
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,69
17:35 25/04/24

"Els dirigents de les institucions financeres han de ser conscients de fins a quin punt s'ha protegit el sector per evitar mals majors, i en aquesta situació aquesta reflexió em sembla particularment rellevant (...) Aquesta reflexió hauria d'inspirar qualsevol decisió empresarial", ha afirmat.

En roda de premsa per presentar un nou portal de la Tresoreria General de la Seguretat Social per relacionar-se amb els ciutadans, Escrivá ha recordat a les entitats financeres que el seu 'rescat' no només es va manifestar a través de la neteja dels seus balanços, sinó també amb una sèrie d'ajudes públiques que haurien de tenir en compte a l'hora d'anunciar ajustos de plantilla.

El ministre confia que aquests ERO siguin els últims que es produeixen en el marc d'un model antic d'ajustos d'ocupació que ha de transformar-se i donar pas a mecanismes de flexibilitat interna inspirats en els actuals expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), tal i com està contemplat al Pla de Recuperació.

Aquests mecanismes, ha subratllat, són més eficaços per abordar els processos de transformació empresarial, més graduals i permeten reestructuracions ordenades en els quals els vincles amb l'empresa es mantenen.

DEMANA DISCRECIÓ ALS AGENTS SOCIALS EN LA REFORMA DE PENSIONS

Sobre la marxa de les negociacions amb els agents socials per reformar el sistema de pensions, Escrivà no ha volgut donar detalls de com avança el procés perquè el compromís assumit per les parts és el de mantenir "discreció i confidencialitat" sobre elles.

En aquest sentit, ha assegurat que li agradaria que les altres parts de la negociació també ho complissin.

En tot cas, espera que aviat es pugui tancar un acord, perquè es manté en la seva idea d'aprovar la reforma de pensions aquest any perquè pugui aplicar-se el 2022.

Sobre si ha llimat les seves discrepàncies amb Podem al voltant d'aquesta negociació, Escrivá ha estat molt clar: "Jo negocio en nom del Govern amb els agents socials i amb el Parlament, això és un fet. El que està en el component 30 del Pla de recuperació representa la posició de tot el Govern i això sempre ha estat així".

En relació a la propera pròrroga dels ERTO, Escrivà ha reiterat que els incentius per a la tornada a l'activitat estaran "particularment presents" en el disseny que s'implementarà a partir del juny.

contador