El 9% de les dones actives ocupa un lloc directiu, segons Infojobs

Els diferents departaments de les empreses estan liderats per una dona, només, al 27% dels casos

Bolsamanía
Bolsamania | 04 oct, 2018 12:03 - Actualitzat: 12:03
ep mujer trabajadora
ISTOCK - Archivo

Actualment, només un 9% de les dones actives ocupa un lloc directiu, mentre que, en el cas dels homes, aquest percentatge s'incrementa fins al 14%, d'acord a un estudi elaborat per InfoJobs. El portal d'ocupació ha realitzat un informe després que Carmen Calvo, vicepresidenta de Govern, anunciés la creació d'una llei urgent d'igualtat laboral.

L'informe també revela que, a Espanya, els diferents departaments de les empreses estan liderats per una dona, només, al 27% dels casos; dels quals Atenció a Clients, seguit del de Recursos Humans i el d'Administració són els únics departaments que, segons els enquestats, tenen més volum de dones directives que d'homes (un 66,7%, un 55,9% i un 51,7 % respectivament).

La llei, segons ha assenyalat el Govern, es crea per garantir la presència equilibrada d'homes i dones als llocs directius. A l'actualitat, la igualtat en els comitès de direcció és focus d'atenció, no només entre els grups parlamentaris, sinó també en un gran nombre d'empreses espanyoles.

Calvo ha explicat que aquesta llei no serà de debat, sinó de fets i solucions. Creu que el poder de les dones a les empreses ha de ser normal en una societat democràtica. La també vicepresidenta del Govern d'Espanya va assenyalar que la Llei d'Igualtat Laboral, que ja està registrada al Congrés, no només lluitarà per tancar la bretxa salarial, sinó també per l'obligació legal que les dones ocupin llocs de rellevància. Segons indica Calvo, a Espanya hi ha una llei d'aquest tipus que "convida, però no obliga" les empreses a exigir la presència femenina als llocs de poder i lideratge.

En general, aquesta proposició de Llei està dirigida a "afrontar de manera global tots els problemes de discriminació laboral de les dones", com és l'accés al treball, la compatibilitat de la maternitat i l'ocupació o la coresponsabilitat de la vida personal i laboral, així com per resoldre el "problema" de la bretxa salarial.

contador