Alemanya evita per poc la recessió després de créixer un 0,1% durant el tercer trimestre

Dos períodes consecutius de creixement negatiu haurien constituït una recessió oficial

Bolsamanía
Bolsamania | 14 nov, 2019 11:05
alemania portada bandera cosas

Alemanya ha evitat per poc una recessió tècnica, després que les últimes xifres hagin mostrat que l'economia de país va créixer un 0,1% durant el tercer trimestre.

El PIB (producte intern brut) d'Alemanya va superar la contracció del -0,1% esperada pels analistes. Sobre una base anual, l'economia va créixer un 0,5% de juliol a setembre, segons ha informat l'Oficina Federal d'Estadístiques. El creixement del segon trimestre es va revisar a la baixa del -0,1% al -0,2% i dos períodes consecutius de creixement negatiu haurien constituït una recessió oficial.

"No hi ha recessió, però definitivament és una economia molt feble", afirma Claus Vistesen, economista en cap de la Zona Euro de Pantheon Macroeconomics, segons recull CNBC.

"En certa manera, aquesta dada significa el pitjor dels dos mons per als mercats. Confirma que l'economia alemanya s'ha estancat, però els titulars probablement no són prou greus com per provocar una resposta fiscal immediata i agressiva des de Berlín", afegeix.

Per la seva banda, el ministre alemany d'Economia, Peter Altmaier, va afirmar que si bé, les xifres mostren que el país va evitar una recessió tècnica durant el tercer trimestre, el desenvolupament econòmic de la regió segueix sent fràgil.

En declaracions a la CNBC, Daniela Schwarzer, directora del Consell Alemany de Relacions Exteriors, va assenyalar que hi havia "només una petita diferència" entre el creixement del 0,1% i el -0,1%.

"La veritat és que Alemanya no té una perspectiva de creixement robusta en aquest moment", ha dit i ha afegit que el país, molt dependent de les exportacions, s'estava veient colpejat per un canvi en les polítiques de comerç internacional.

"La qüestió és quin serà l'origen del creixement futur d'Alemanya, i el repte de canviar l'estructura de l'economia alemanya és enorme... Es necessita una forta inversió en educació, investigació i innovació, i Alemanya també necessita inversió en infraestructura", ha apuntat.

contador