A&G: l'impost a grans fortunes està "frenant" que arribin alts patrimonis

Recomana als contribuents que no hi estiguin d'acord "pagar-lo i després recórrer-lo"

Irene Hernández
Bolsamania | 08 feb, 2023 15:03
impuestos portada

L'impost de solidaritat temporal sobre les grans fortunes està "frenant" l'arribada a Espanya d'alts patrimonis procedents de l'estranger. Així ho afirmen des de la companyia d'inversió A&G, on asseguren que coneixen "casos notoris" que això s'està produint.

Consideren, a més, que aquesta nova imposició "no aconsegueix generar riquesa", segons ha expressat el director d'Assessorament Patrimonial, Francisco González, i "l'harmonització que es pretén realment no és efectiva". A més, ha assegurat que ho veuen "inconstitucional", ja que "no hi ha res que justifiqui la presència d'aquest impost".

Tot i això, abans del pronunciament final del Tribunal Constitucional després de denunciar-ho algunes CA, recomanen que el contribuent ho pagui i després ho recorri: "No som partidaris que no es pagui". Tot i això, com que fins a la sentència de la justícia poden passar anys, aconsella mantenir viu el recurs en espera de la decisió.

Cal recordar que aquest impost es configura com a complementari a l'impost sobre el patrimoni, de caràcter estatal, no susceptible de cessió a les comunitats autònomes, per gravar amb una quota addicional els patrimonis de les persones físiques de quantia superior a 3.000.000 d'euros.

En concret, per als patrimonis d'entre 3 i 5 milions serà de l'1,7%, mentre que per als que tinguin entre 5 i 10 milions s'articularà al 2,1%. Els patrimonis superiors als 10 milions d'euros es gravaran un 3,5%.

contador