El bitcoin pateix un revés i perd popularitat com a mitjà de pagament

BitPay observa una caiguda dels pagaments amb la 'cripto' del 92% el 2020 al voltant del 65% el 2021

Bolsamanía
Bolsamania | 17 gen, 2022 12:49
bitcoin 20211204174917

El bitcoin ha perdut al voltant d'un 30% del seu domini en els pagaments amb criptomonedes, en comparació amb les altcoins, segons informa AmbCrypto. Les dades s'extreuen del processador BitPay, que és notícia després d'haver declarat a Bloomberg que els pagaments mitjançant tokens digitals han esdevingut un mètode de compra popular.

Si observem les dades de l'any passat, l'informe esmenta la caiguda de la preferència del bitcoin per part dels comerciants. BitPay va observar una reculada en l'ús del bitcoin en els pagaments, des del 92% el 2020 al voltant del 65% el 2021.

Tot i això, la companyia ha observat que els volums de pagament generals van augmentar el 2021 en un 57% any rere any.

A més, a l'univers altcoin, l'ether, les monedes estables i les memecoins van representar els principals tokens de compra. En termes de pagaments totals, l'ether va representar el 15% de la quota, mentre que les monedes estables hi van contribuir amb el 13% gràcies als pagaments transfronterers.

El consum de monedes estables es deu al seu valor constant, mentre que les memecoins han pujat de preu durant l'últim any. Especialment en el segment dels béns de luxe, ja que els compradors van utilitzar les criptomonedes per a articles com joies i cotxes, juntament amb l'or, segons BitPay.

El director executiu d'aquesta empresa, Stephen Pair, ha declarat a Bloomberg que el seu negoci es veu afectat pel preu. Explicant que quan el preu baixa, la gent tendeix a gastar menys: "No hem experimentat un descens tan gran del volum amb aquesta recent reculada. Probablement és només un reflex que cada vegada més empreses necessiten utilitzar-lo com a eina per fer pagaments", ha afegit.

contador