El bitcoin lluita per mantenir els 24.000 dòlars encoratjat per la dada d'inflació

La criptomoneda va assolir el nivell dels 25.000 dòlars diumenge per primera vegada des del juny

Bolsamanía
Bolsamania | 16 ago, 2022 15:03
bitcoin dl 2
Pixabay

El bitcoin s'ha girat completament al començament d'aquesta setmana després d'assolir els 25.000 dòlars per primera vegada des del juny fins a última hora del diumenge. Durant les últimes hores, la criptomoneda més gran del món ha arribat a caure fins als 23.800 dòlars, encara que actualment se situa lleugerament per sobre dels 24.000 dòlars alhora que intenta fer un moviment a l'alça.

Les criptomonedes han pujat el darrer mes després de la pujada de les accions nord-americanes. Les divises digitals com el bitcoin han estat relativament correlacionades amb el moviment dels mercats borsaris, en particular el Nasdaq, de gran pes tecnològic, que va pujar al voltant d'un 12% al darrer mes.

Així mateix, les dades d'inflació dels Estats Units, que es va moderar al juny fins al 8,5% en taxa interanual enfront del 9,1% anterior, han propiciat el moviment recent a l'alça de la criptomoneda. "Els operadors creuen que ha arribat el moment de rebutjar qualsevol preocupació per la recessió, ja que la inflació ha tocat sostre als Estats Units", comenta Naeem Aslam, analista d'Avatrade.

L'últim mes, el bitcoin ha aconseguit repuntar per sobre del 3%, tot i que la caiguda arriba al 48% des de començament del 2022. I és que han estat uns mesos difícils per al mercat de les criptomonedes, amb la pèrdua de milers de milions del seu valor i les fallides i problemes de liquiditat que han afectat diversos actors.

"BTC segueix mostrant signes d'alça, principalment a causa de la formació de màxims i mínims més alts", explica Vijay Ayyar, vicepresident de desenvolupament corporatiu i internacional al criptointercanvi Luno, en declaracions a CNBC.

Pel que fa a la segona moneda per capitalització de mercat, l'ethereum també recula lleugerament, encara que es manté per sobre dels 2.000 dòlars. La darrera setmana, la xarxa Ethereum ha realitzat amb èxit la darrera prova abans del canvi de consens de l'actual prova de treball al de la prova de participació, un esdeveniment altament esperat pel mercat. Aquest darrer mes, aquest criptoactiu ha pujat per sobre del 20%.

Els desenvolupadors del nucli d'Ethereum es van reunir dijous passat per decidir quan llançaran exactament l'actualització a la cadena de blocs. Les previsions anteriors eren que l'anomenada The Merge (La fusió) es faria oficial cap a mitjans de setembre, amb la data del dia 19 del proper mes com la més probable.

contador