BitMart perd 150 milions de dòlars després d'una "bretxa de seguretat a gran escala"

Es creu que el ciberfurt és un dels més grans d'una borsa de criptomonedes centralitzada

Bolsamanía
Bolsamania | 06 des, 2021 11:29
dix hackers arretes pour le vol de 100 millions de dollars en cryptomonnaies

La plataforma de comerç de criptomonedes BitMart ha confirmat una “bretxa de seguretat a gran escala” durant el cap de setmana, ha publicat MarketWatch. Segons el mitjà, els hackers han robat una quantitat propera als 150 milions de dòlars en actius.

La companyia de seguretat de cadena de blocs i anàlisi de dades de tercers PeckShield Inc. ha estimat les pèrdues en gairebé 200 milions de dòlars, i ha detallat una llista de sortides que incloïa al voltant de 100 milions de dòlars en pèrdues de diversos actius de cripto a la cadena de blocs d'Ethereum i 96 milions de dòlars en pèrdues d'actius que utilitzen la cadena intel·ligent de Binance. El botí robat aparentment incloïa actius de gairebé 50 tokens, incloent-hi Binance Coin, Safemoon i Shiba Inu.

"Les carteres calentes (connectades a Internet) ETH i BSC afectats porten un petit percentatge d'actius a BitMart i les nostres carteres estan segures", han afirmat des de BitMart en un comunicat. “Ara estem duent a terme una revisió de seguretat exhaustiva i publicarem actualitzacions a mesura que avancem”, han afegit. Així mateix, BitMart ha suspès les retirades “fins a nou avís”.

Es creu que el ciberfurt és un dels més grans d'una borsa de criptomonedes centralitzada. A l'agost, un pirata informàtic va robar més de 600 milions de dòlars en criptoactius de la plataforma DeFi Poly Networks, però més tard va tornar tot el botí, al·legant que només havia pres els actius "per diversió" i que havia volgut assenyalar una vulnerabilitat de seguretat.

Per la seva banda, el bitcoin ha protagonitzat un cap de setmana “salvatge” després de caure un 20% en només 24 hores, marcant dissabte passat mínims de 42.000 dòlars. Després d'aquests descensos, la cripto va rebotar diumenge, però es manté per sota del nivell dels 50.000 dòlars. La criptomoneda va entrar oficialment en territori baixista el 26 de novembre, després de caure un mínim de set setmanes, al voltant dels 54.000 dòlars.

L'ethereum, per la seva banda, també es va estabilitzar diumenge, i va avançar al voltant d'un 1,5%, fins als 4.176 dòlars. A aquesta hora cotitza als 4.005,86 dòlars (-3,55%). Dissabte, la criptodivisa va assolir un mínim proper als 3.500 dòlars, després de caure més d'un 16% entre divendres i dissabte al matí. Ether és la segona criptodivisa més gran del món per valor de mercat.

contador